41845
22:24 8.082018

Судитимуть чиновницю Департаменту міського господарства Ужгородської міської ради, яка зловживаючи довірою ужгородця вирішила «заробити» 800 дол США

Події 1511

Прокуратурою Закарпатської  області скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно керівника управління майном міста Департаменту міського господарства Ужгородської міської ради, яка зловживаючи довірою ужгородця, вирішила заволодіти його грошовими коштами.

6b54edf26aec113cd2c46e46007f8459ac4c5998В ході досудового розслідування встановлено, що чиновниця, достовірно знаючи, що порядок передачі комунального майна, яке мав намір орендувати ужгородець відбувається на конкурсній основі, а його  подальша приватизація – на підставі відповідного рішення сесії міськради, переконала закарпатця, що для отримання в оренду та власність комунальних нежитлових приміщень, останньому необхідно сплатити їй 1000 дол США.

При цьому, чиновниця міської ради чітко усвідомлювала, що вирішити вищевказані питання на користь ужгородця вона не в змозі, оскільки це поза межами її компетенції, а передача у власність об’єктів комунальної власності здійснюється виключно на підставі відповідного рішення колегіального органу – депутатського корпусу Ужгородської міської ради.

В подальшому, намагаючи довести злочин до кінця, чиновниця зобов’язала ужгородця передати їй частину попередньо обумовленої суми в розмірі 800 доларів США через свого цивільного чоловіка, в якого правоохоронці і вилучили кошти.

До суду обвинувальний акт скеровано за ознаками у діях підозрюваної кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15 та ч.1 ст.190 КК України – закінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини