40219
20:28 5.072018

У Львові розпочались збори резервістів. Прибули військовслужбовці з Закарпаття, Рівненщини, Тернополя та Львівщини

Події 3718

У Львові розпочались військові збори з підготовки резервістів

DSC_0652

У 2 Галицькій бригаді Національної гвардії України розпочались збори з підготовки резервістів. До Львова приїхали ті, хто раніше уклав із частиною контракт про службу у військовому резерві, та ті, кого було звільнено у запас після проходження військової служби за призовом під час мобілізації або строкової військової служби у лавах НГУ та перебувають на військовому обліку у військових комісаріатах без укладання контракту.

Усі військовослужбовці прибули з різних куточків України. Тут, поблизу Львова, вони будуть перебувати протягом двох тижнів. Вдома за ними зберігаються робочі місця та заробітна платня.

За період проведення зборів з військовослужбовцями будуть проведені заняття з професійно-психологічної допомоги, загальновійськової підготовки, тактичної медицини, вогнева підготовка з виконанням вправ навчальних стрільб.

«З нашою військовою частиною укладали контракт в більшості випадків ті, хто проходив тут строкову службу, або проживає на територіях, де постійно дислокується бригада. Відповідно це Львів та область, Закарпатська, Рівненська та Тернопільська області. Серед резервістів є й ті, хто не проходив взагалі строкової служби. Наразі чоловікам, які виконали обов’язки служби у резерві протягом першого та другого контрактів, вони звільняються від призову на строкову військову службу».

На резервістів під час виконання ними обов’язків служби у військовому резерві і членів їх сімей поширюється дія Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей».

Офіцер групи інформації і комунікації

Молодший лейтенант Аліна Новікова

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах