39822
21:34 27.062018

Ювенальні прокурори Закарпаття обговорили особливості здійснення пробації щодо неповнолітніх

Події 2326

Сьогодні, 27 червня, у прокуратурі Закарпатської області проведено семінарське заняття на тему: «Особливості організації роботи місцевих прокуратур у сфері ювенальної юстиції щодо додержання вимог Кримінального процесуального та Кримінально-виконавчого кодексів України, Закону України «Про пробацію» при здійсненні органом пробації досудової, наглядової та пенітенціарної пробації щодо неповнолітніх, забезпечення їх прав з цих питань у Закарпатській області».

IMG_7067У занятті взяли участь представники Інституту підвищення кваліфікації прокурорів Національної академії прокуратури України, Касаційного кримінального суду Верховного Суду, ДУ «Центр Пробації» в Закарпатській області, керівники місцевих прокуратур області, їх заступники, а також інші прокурори, на яких покладено виконання обов’язків у сфері ювенальної юстиції.

Про досудову доповідь як складову досудової пробації, розповіла присутнім начальник відділу підготовки прокурорів з підтримання публічного обвинувачення в суді Інституту підвищення кваліфікації прокурорів Національної академії прокуратури України Людмила Петровська.

Заступник начальника відділу підготовки прокурорів з підтримання публічного обвинувачення в суді Інституту підвищення кваліфікації прокурорів НАПУ Валерій Севрюков, детально висвітлив тему, щодо процесуальних повноважень прокурора при здійсненні досудової пробації у кримінальних провадженнях щодо неповнолітніх.

Начальник відділу ювенальної юстиції прокуратури Закарпатської області Ганна Петрецька розповіла присутнім про місце міжнародних договорів та угод у системі кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні.

Віталій Мураль, начальник філії ДУ «Центр пробації» в Закарпатській області, акцентував увагу прокурорів на соціально-виховних заходах пробації у діяльності філії ДУ «Центр Пробації» в Закарпатській області.

Завершився семінар обміном досвіду присутніх учасників з їх практичної діяльності.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах