38262
08:47 30.052018

На понад мільйон гривень виявили порушень земельного законодавства в Закарпатській області

Події 2076

 

З початку року спеціалісти Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області здійснили 293 заходи державного контролю за використанням та охороною земель усіх форм власності, під час яких виявлено 91 порушення земельного законодавства.

аукціон

До адміністративної відповідальності притягнуто 75 осіб та накладено адміністративних стягнень на суму 15 тисяч 385 гривень. Видано 80 приписів на усунення виявлених порушень земельного законодавства та складено 74 протоколи.

У ході перевірки спеціалістами Держгеокадастру виявлено низку порушень, зокрема, щодо самовільного зайняття земельних ділянок, зміни цільового призначення та зняття родючого шару ґрунту без спеціального дозволу – загалом на суму понад 1 мільйон 85 тисяч гривень. З них більше 298 тисяч, які були добровільно сплачені порушниками земельного законодавства, вже надійшли до місцевих бюджетів області, повідомила “Карпатському об’єктиву” прес-служба ОДА.

За результатами здійснених перевірок 10 справ скеровано до правоохоронних органів, – інформують в Головному управлінні Держгеокадастру у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах