36294
21:04 11.042018

Поліція Закарпаття провела перший етап змагань для дітей, аналогів якому ще не було в Україні. ВІДЕО

Події 2833

Головне управління Національної поліції України в Закарпатській області провело перший етап чемпіонату з футболу, який об’єднав дітей усього краю в бажанні займатися спортом та дружити з ювенальною превенцією.

IMG_9870

На Закарпатті завершився відбірковий тур чемпіонату з футболу серед дітей віком до 13 років, який стартував на початку березня. Турнір відбувається за ініціативи та за підтримки Головного управління національної поліції в Закарпатській області. Ідея провести дитячий чемпіонат з футболу для юних закарпатців з’явилася після подібного змагання з футзалу серед дітей працівників поліції та Перечинської школи-інтернату в Ужгороді в лютому. Захід відбувався у рамках всеукраїнських змагань «Football for kids». Тоді юні учасники після турніру дуже прониклися ідеєю командного духу, бажанням показати всі свої спортивні вміння та відзначили користь від спілкування зі своїми наставниками у поліцейській формі. Це спонукало керівництво поліції Закарпаття не зупинятися на досягнутому, а створити ширший турнір, чемпіонат, що об’єднав би дітей, які хочуть змінюватися на краще.

Це перший в Україні подібний проект такого масштабу, його підтримали Закарпатська обласна організація фізкультурно-спортивного товариства «Динамо», департамент освіти, молоді та спорту та управління національності та релігії Закарпатської облдержадміністрації.

Даний чемпіонат – це не просто спортивне свято, а серйозна просвітницька та профілактична робота. Працівники поліції працювали не лише з дітьми, але і з їх родинами. Правоохоронці намагалися краще зрозуміти потреби сучасних сімей, допомагали їм ширше усвідомити свої права та обов’язки в суспільстві. Батьки юних футболістів запрошували працівників ювенальної поліції у свої домівки, щоб ті мали можливість поспілкуватися зі всіма дітьми з родини.

«Всі діти, які виявили бажання взяти в чемпіонаті участь, тренувалися на місцях, їм силами поліції були забезпечені всі умови для цього. Крім спортивної користі, турнір дає можливість познайомитися дітям з різних регіонів. Велика робота проведена управлінням превентивної діяльності, адже з підлітками працювали поліцейські, які навчали їх, пояснювали роль правоохоронних органів в нашому житті. Головним завданням було донести, що працівник поліції – друг дитини.

На даний момент вже відбулися всі ігри відбіркового чемпіонату в районах. 20 квітня в Ужгороді у фіналі зустрінуться 14 команд, які вибороли право представляти свої райони. Для них ми готуємо багато сюрпризів та подарунків. У цьому чемпіонаті не буде переможців та переможених, адже головним завданням поліції було зацікавити дітей спортом та посилити співпрацю ювенальної превенції з дітьми», – розповів начальник Головного управління Національної поліції в Закарпатській області Роман Стефанишин.

Детальніше, як проходив відбірковий тур чемпіонату з футболу серед дітей, – у відео.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини