34983
17:39 6.032018

Закарпатські військкомати продовжують призов на строкову військову службу

Події 1874

Першого березня стартував і протягом квітня-травня на Закарпатті триватиме «весняний» призов до лав Збройних Сил України та інших військових формувань. Призову на строкову військову службу (виклику на комісії) підлягають закарпатці від 18-ти до 27-ми років. Призвані військовослужбовці строкової військової служби до участі в АТО не залучаються. Про це 6 березня під час брифінгу розповіли керівники Закарпатського обласного військового комісаріату.

01

Як наголосив голова обласної призовної комісії, заступник голови ОДА Володимир Колесніков, кожен призовник, який не має обмежень за станом здоров’я та морально діловими якостями, має можливість та повинен виконати свій конституційний обов’язок громадянина України шляхом проходження строкової служби. Закарпатці, яким надійшла повістка військкомату, зобов’язані прибути в пункт у вказаний строк. Якщо повістка не надійшла, юнаки призовного віку зобов’язані самі з’явитися до призовної дільниці.  За порушення правил військового обліку, неявку за викликом без поважних причин, умисне зіпсування або недбале зберігання посвідчень про приписку, несвоєчасне подання відомостей про зміну місця проживання тощо призовники притягуються до адміністративної та кримінальної відповідальності згідно із законодавством, нагадав він.

Оповіщення призовників про необхідність явки у військкомати для проходження медогляду триватиме через органи місцевого самоврядування, керівників установ та організацій по місцю роботи, навчальні заклади. Про це  поінформував обласний військовий комісар Богдан Череміський. Якщо є поважні причини неприбуття, призовник може домовитися про інший день у визначеному графіку з представником військкомату. Призовники ж, які користуються «відстрочкою», повинні щороку до першого жовтня подавати підтверджуючі документи, інакше вона втрачається.

Призваним юнакам виплачують грошову допомогу у розмірі двох прожиткових мінімумів, крім того щомісяця 154 – 245 гривень на додаткові особисті потреби. При звільненні в запас їм виплачують вихідну грошову допомогу у розмірі 8-ми посадових окладів (від 1 232 – до 1 960 гривень  залежно від звання і посади), – поінформував начальник відділу комплектування та призову, заступник військового комісара Юрій Величканич. Час проходження строкової військової служби зараховується до стажу роботи, за ними зберігаються робоче місце та середній заробіток, за умови офіційного працевлаштування. Після проходження строкової служби протягом 11 місяців, в особливий період є можливість укласти контракт на шість місяців. Рідні і близькі юнака, який проходить строкову військову службу, мають пільги на оплату житлово-комунальних послуг.

Крім призову на строкову військову службу, військові комісаріати області продовжують відбір і на військову службу за контрактом.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах