34916
16:05 5.032018

Наркотичні речовини, олія та цигарки, або вихідні на митному посту «Тиса»

Події 1957

Протягом 3 та 4 березня у зоні діяльності пункту пропуску «Тиса» Закарпатської митниці ДФС припинено спробу незаконного вивезення та ввезення товарів. Незаконно перемісти цигарки, препарат із вмістом наркотичної речовини та олію через митний кордон намагалися громадяни України.

1321321321

В одному випадку, заїхавши легковим автомобілем «RENAULT» на митний пост у напрямку виїзд з України, українець, який прямував у приватних справах до Угорщини, обрав «зелений коридор». На підставі результатів аналізу та оцінки ризиків, транспортний засіб було направлено митниками для проведення поглибленого огляду.

Попри переконання громадянина, що заборонених чи прихованих товарів у його автомобілі немає, у конструктивних порожнинах транспортного засобу виявлено 770 пачок цигарок торгівельної марки «Philip Morris» з акцизними марками України.

В іншому випадку – громадянин намагався ввезти в Україну медичний препарат іноземного виробництва «Lexotan 2,5mg/ml», який містить речовину «bromazepam» (бромазепам), віднесену до переліку наркотичних засобів та психотропних речовин і прекурсорів. Зауважимо, що згідно ч. 1 ст. 197 МК України у випадках, передбачених законом, на такі товари встановлено обмеження щодо їх переміщення через митний кордон України.

Також на митному посту у нашого співвітчизника, який повертався з Італії, було виявлено не вказані в митній декларації та не заявлені при усному опитуванні продукти харчування іноземного виробництва, а саме олія соняшникова «Olio per friggere», розфасована в пластикові каністри ємністю по 2 л кожна, торговельна марка – «VitaD’or», країна виробництва – Італія, загальною кількістю 25 каністр (50 л).

У зазначених випадках дії громадян мають ознаки порушення митних правил, передбачених статтями 472 та 483 Митного кодексу України. Вказані товари вилучено. Вартість олії потребує додаткової оцінки, вартість препарату «Lexotan 2,5mg/ml» склала 287,50 грн, вартість цигарок – 19 086 грн, вартість вилученого авто «RENAULT», 2003 року виготовлення, – 58 808 грн, інформує ДФС у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Поліцейські Іршави затримали наркоторговця: фігуранта помістили в ізолятор тимчасового тримання
13:34
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
Всі новини