34821
20:05 2.032018

В Ужгороді обговорили стан безпеки руху громадського транспорту

Події 1713

Сьогодні відбулася нарада під головуванням в.о. Ужгородського міського голови, заступника міського голови Ігоря Фартушка, на якій начальник Управління патрульної поліції у Закарпатській області Юрій Марценишин та начальник відділу безпеки дорожнього руху патрульної поліції Олександр Ковальчук поінформували про стан безпеки руху громадського транспорту в Ужгороді та своє бачення як її поліпшити.

P4410095

Зокрема, звернули увагу, що деякі схеми автобусних маршрутів погоджувалися з працівниками відділу безпеки дорожнього руху ще кілька років тому, а ситуація в Ужгороді динамічно змінюється, транспортних засобів у місті все більше, виникають нові місця концентрації ДТП, тому внесення змін до схем маршрутів потрібно проводити систематично.

За словами Юрія Марценишина проведені перевірки засвідчили: бувають випадки, коли водії допускають виїзд на маршрут без проходження контролю технічного стану автобусів, що неприпустимо. Також траплялися факти позагаражного зберігання автобусів.

Працівники патрульної поліції зазначили перевізникам, що водії дозволяють собі зупинятися, проводити посадку-висадку пасажирів у непризначених для цього місцях, поза визначеними зупинками, що створює небезпечні ситуації. Проте перевізники акцентували: дуже часто зупинки загромаджені припаркованими легковими автомобілями і заїхати туди неможливо.

Патрульні наголосили і на тому, щоб потрібно регулярно звертати увагу водіїв на неприпустимість паління за кермом, ведення телефонних розмов під час руху, наголошувати на культурі спілкування з пасажирами.

Начальник відділу транспорту, державних закупівель та зв’язку Петро Бобик відзначив, що у перевізників чимало проблем у зв’язку зі зростанням цін на паливо-мастильні матеріали, запчастини, через збитковість рейсів та масові звільнення водіїв, проте зауваження працівників поліції слушні і безпека на дорогах має бути пріоритетом і для підприємців, які працюють на міських маршрутах, і безпосередньо для водіїв. Тому, акцентував Петро Іванович, хоч протягом минулого року в Ужгороді трапилося одне ДТП за участю автобуса, на щастя, без постраждалих, перевізники повинні врахувати всі зауваження, посилювати контроль за безпекою руху під час перевезення пасажирів.

В.о.міського голови, заступник міського голови Ігор Фартушок відзначив, що чимало з того, на що звертають увагу перевізникам працівники поліції та безпосередньо міська влада, звучало і на громадських слуханнях минулого тижня, ужгородці нарікали саме на якість перевезень в автобусах.

Представники міської влади, патрульної поліції та перевізники обговорили також те, що в Ужгороді проводяться ремонти вулиць, встановлюються нові сучасні автобусні зупинки і потрібно слідкувати, щоб при цьому облаштування місць для зупинки автобусів відповідало технічним вимогам. Йшлося і про необхідність відрегулювати роботу кількох світлофорів, як, наприклад, на перехресті проспекту Свободи та вулиці Минайської; про встановлення додаткових дорожніх знаків; наведення ладу з хаотичним паркуванням машин, для цього міська влада має намір підтримати прохання патрульної поліції й закупити евакуатор. Ігор Іванович розповів, що зроблено і робиться міською владою для розвитку системи відео спостереження, яка дуже потрібна поліції для встановлення порушників руху, профілактики, попередження ДТП.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах