33967
17:24 11.022018

23 закарпатці отримали стастус постраждалих внаслідок торгівлі людьми

Події 1432

1_536Офіційно нині двадцять троє закарпатців мають статус постраждалих внаслідок торгівлі людьми, й це один із найвищих показників по Україні. Їм призначено відповідну матеріальну допомогу та надано необхідні соціальні послуги – юридичні, медичні, психологічні.

Кількість постраждалих насправді може бути більшою, однак люди часто не усвідомлюють проблему, замовчують її або ж не знають, куди звернутися за допомогою. Про це нещодавно під час брифінгу в прес-центрі Закарпатської ОДА повідомив директор департаменту соціального захисту населення обласної адміністрації Михайло Петрішка, наголошуючи на важливості інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення.

Департамент співпрацює із правоохоронними органами, Службою у справах дітей та громадськими організаціями в питаннях протидії торгівлі людьми та наданні допомоги постраждалим. Основне завдання – ідентифікація осіб, що можуть бути жертвами, та надання їм необхідної допомоги. В заходах активну участь бере також Закарпатська громадська жіноча організація «Веста», яку очолює Інна Сабадош. За їх допомогою в області підвищили рівень кваліфікації представників соціальних служб та тих, хто безпосередньо працює з дітьми із груп ризику та постраждалими від торгівлі людьми, а також провели низку інформаційних кампаній.

Найбільше ризикують бути втягнутими у злочинну діяльність і експлуатацію діти, особливо бездоглядні. Нині на обліку в краї перебувають 770 неповнолітніх, батьки яких ухиляються від виконання належним чином своїх обов’язків, і їх кількість щороку зростає, наголосила начальник Служби у справах дітей Світлана Якімеліна. Також спостерігається тенденція до зростання кількості маленьких закарпатців, які перебувають на обліку з приводу жорстокого поводження, – нині таких 67 (39 впродовж 2016-го).

Якщо ви стали свідком дитячого жебрацтва – не будьте байдужими, якомога швидше повідомте про це поліцію, зробіть фото- чи відеофіксацію, наголошують спеціалісти. Це дасть змогу правоохоронцям захистити дитину та притягнути до відповідальності дорослих, причетних до цього. Національна «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації – 0 800 500 335 або 386 (короткий номер з мобільного). Національна дитяча «гаряча лінія» – 0 800 500 225 або 772 (для дзвінків із мобільного).

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини