33091
18:53 23.012018

Військові комісаріати Закарпаття прозвітували про свою роботу за рік

Події 2911

У вівторок, 23 січня, у прес-центрі Закарпатської ОДА відбувся брифінг, щодо підсумків роботи військових комісаріатів області у 2017 році.

IMG_1755

Із журналістами поспілкувалися військовий комісар Закарпатського ОВК Богдан Череміський, заступник військового комісара – начальник мобілізаційного відділу Олег Мороз та заступник військового комісара, начальник відділу комплектування та призову (підготовки до військової служби) Юрій Величканич.

IMG_1743

Мобілізаційна підготовка

«2017 рік був досить активним, щодо участі краян у навчальних зборах. Так, закарпатці прийняли участь у навчаннях більше 22-ох військових частинах ЗСУ. Загалом нам вдалося підготувати на навчальних зборах у минулому році близько 200 військовозабов’язаних, які увійшли до складу оперативного резерву першої черги і близько 1000 осіб зараховані до оперативного резерву другої черги. Ці заходи будуть продовжуватися і протягом 2018 року у більше, ніж 37 військових частинах. Майже щомісяця військовозабов’язані, які мешкають на території області будуть залучатися до цих зборів. Наймасштабніші навчальні збори на території області пройдуть у двох районах. На території Мукачівського та Виноградівського районів будуть проведені десятиденні навчальні збори. В Мукачівській роті охорони навчання проведуть у серпні-вересні, у Виноградівській – у вересні-жовтні цього року. Протягом навчань колишні військовослужбовці відновлять бойові навики, а цивільні, які виявили бажання взяти участь у зборах, навчаться тонкощам військової справи», – розповів військовий комісар Закарпатського ОВК.

IMG_1746

Призовна робота

У 2017 році до призовних дільниць Закарпатської області було приписано понад 5 тис юнаків 2000 року народження. На строкову службу було призвано 441 чол, визначене планове завдання військкомісаріатами було виконано на 100%. У 2017 році були відмінності щодо призову на строкову службу, а саме крім весняного та осіннього призовів, які визначені чинним законодавством, в серпні було проведено додатковий призов до військових частин НГУ. У 2018 році призови будуть проводитись навесні та восени.

У 2017 році орієнтовне завдання по відбору на військову службу за контрактом складало 950 чол., відібрано та прийнято було 475 чол. що складає 50%.

За період ведення антитерористичної операції на Сході військовими комісаріатами Закарпатської області було відібрано та направлено для подальшого проходження військової служби за контрактом 1350 чол.

IMG_1748

Соціальний захист

За словами Богдана Череміського, нині у Закарпатському ОВК перебувають на обліку 4668 осіб, яким призначено пенсію за вислугу років, а також 1560 осіб з числа пенсіонерів на яких поширюється дія Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

З початку 2017 року отримано та видано пільгових путівок в санаторії Міноборони – 59.

Оприлюднили на брифінгу і кількість загиблих закарпатців на Сході.

За словами військового, протягом 2017 року в зоні проведення антитерористичної операції загинули вісім закарпатських військовослужбовців.

За весь період на сході України загинули 95 закарпатців, 84 з них проходили службу у Збройних силах України, шестеро – у добровольчих батальйонах, ще шестеро були прикодонниками.

 

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах