32608
10:59 12.012018

Водоканали Закарпаття викрили на скидуванні недостатньо очищених стічних вод

Події 1957

zakarpattya20090325183404В ході здійснення планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю) Державною екологічною інспекцією у Закарпатській області було встановлено, що Хустським виробничим управлінням водопровідно-каналізаційного господарства м. Хуст, комунальним підприємством “Водоканал м. Ужгород”, комунальним підприємством “Водоканал Чоп”, ДП “Санаторій “Шаян” здійснювався скид недостатньо очищених стічних вод, тобто з перевищенням нормативів ГДС, а ФОП Микулянич В.В. здійснював самовільне водокористування підземних вод без спеціального дозволю на користування надрами.

За виявлені порушення вимог природоохоронного законодавства посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, видано приписи щодо усунення правопорушень. Відповідно до Методики Інспекцією проведено розрахунок розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів на загальну суму 13,597 тис. грн. та виставлені претензії для добровільного відшкодування.

В разі залишення претензії без відповіді Держекоінспекцією буде передано справу до Господарського суду Закарпатської області щодо примусового стягнення зазначеної суми, інформує Державна екологічна інспекція у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах