32560
11:13 11.012018

На Рахівщині туристка зірвалася в 300-метрову прірву

Події 1667

У вівторок, 9 січня, о 19:20 в оперативно-рятувальну службу надійшло повідомлення, що під час проходження туристичного маршруту в районі долини Рогнєска (підніжжя г. Петрос Рахівського району) жінка зірвалася з обмерзшого схилу і скотилася в 300-метрову прірву.

5a5704a7e045b

В результаті падіння вона отримала травму ноги і рвані рани кистей рук і не могла самостійно пересуватися.

Про це повідомляє ІА «МОСТ-ДНІПРО» з посиланням на прес-службу ГСЧС України.

Про те, що сталося лихо, рятувальникам повідомив чоловік, який разом з нею знаходився на маршруті і став свідком того, що сталося. Він не розгубився: спустився до постраждалої і до прибуття рятувальників, знаходився біля неї.

Для проведення пошуково-рятувальних робіт в район г. Петрос було направлено 8 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки Ясінянського та Рахівського пошуково-рятувальних відділень.

У складних погодних умовах (значний сніговий покрив і загроза сходження лавин) о 00:50 10 січня рятувальникам вдалося дістатися до місця перебування туристів. Постраждалій негайно були введені знеболюючі препарати і накладена шина на травмовану ногу. Через нічного час доби і небезпеку сходження лавин рятувальники прийняли рішення почекати до початку світлового дня.

Уже вранці, минаючи лавинонебезпечних ділянки, за допомогою спеціальних нош, рятувальники почали транспортування травмованої жінки. Подолавши відстань близько 7 км, працівники ГСЧС дісталися до свого транспортного засобу і відвезли постраждалу в Рахівському районі лікарню і в 15:10 10 січня передали її медикам.

В даний час життя відпочиває вже нічого не загрожує.

5a5704bead6cb 5a5704b257ce7

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах