30128
10:57 10.112017

Закарпатські митники знайшли контрабандний тайник «матрьошку»

Події 1904

Щоб отримати доступ до прихованих цигарок, закарпатським митникам довелось потрудитись. Спочатку вони демонтували сидіння водія та пасажирів. Це дало їм доступ до двох плит ДСП, які були прикріплені до підлоги металевими заклепками. Зрізавши заклепки, митники зіткнулися із іншою перепоною – двома металевими кришками розміром 100х95 см, які були зафіксовані металевими гвинтами. Викрутивши ці гвинти, вони отримали доступ до двох тайників розміром 45х35 см, які були закриті двома металевими пластинами і також закріплені гвинтами. Відтак, у цих двох спеціально виготовлених кустарним способом сховищах, митники виявили 2450 пачок цигарок «ROTMANS» та 100 пачок «GLAMOUR».

photo.42151

Передувала цьому виявленню на митному посту «Лужанка» і припиненню незаконного переміщення тютюнових виробів через митний кордон України проведена митниками аналітична робота. На підставі системи управління ризиками, зокрема наявності ознак облаштування транспортного засобу сховищами, митники прияли рішення вивести авто із «зеленого коридору», яким рухався українець, і направити транспортний засіб на поглиблений митний огляд. Як результат – підозри підтвердились, і приховані цигарки було знайдено.

Таким чином, громадянин вчинив дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України тютюнових виробів з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням спеціально виготовлених сховищ.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених ч.1 статті 483 Митного кодексу України. Цигарки та транспортний засіб вилучено.

Вартість тютюнових виробів, які незаконно переміщував українець, понад 60 тис. грн, вартість автомобіля «CITROEN JUMPY», 2008 року випуску – майже 220 тис. грн.

Наразі складено протокол про порушення митних правил, Справа буде скерована до суду, який і визначить покарання. Тютюнові вироби та автомобіль вилучено, інформує ДФС у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах