29033
16:54 12.102017

В Ужгороді студенти вчилися у рятувальників правил безпеки життєдіяльності

Події 1798

Рятувальники продовжують навчати підростаюче покоління правилам безпечного життя і сьогодні, 12 жовтня, до  Аварійно-рятувального загону спеціального призначення завітали студенти кафедри міського будівництва і господарства  Державного вищого навчального закладу «Ужгородський національний університет».

IMG_0330

Такі зустрічі вже стали доброю традицією як для студентів, так і для рятувальників. Цей рік також не став виключенням. Розпочали із виховної години, під час якої старший викладач-методист навчального пункту Андрій Субота розповів студентам, що таке пожежа, за якими критеріями вона характеризується та про основні чинники її виникнення. А викладач першої категорії обласних курсів м.Ужгород НМЦ ЦЗ та БЖД у Закарпатській області Володимир Шмигін детально зупинився на правилах надання першої долікарської допомоги. Далі на манекені-тренажері невідкладної допомоги показав присутнім як робиться штучне дихання та серцево-легенева реанімація. Кожен з учасників мав змогу спробувати особисто «реанімувати» манекен, а викладач коментував правильність дій студентів.

Після теорії вирішили перейти до практичної частини засвоєння почутого. Для цього студенти  разом із викладачами вийшли на подвір’я Аварійно-рятувального загону, де на них вже чекали вогнегасники та палаючий вогонь, для того аби кожен зміг випробувати власні сили та знання на предмет користування первинним засобом гасіння пожежі. Адже на етапі виникнення загорання саме вогнегасником можна приборкати пожежу ще на початковій стадії, не давши їй розповсюдитися далі. Також на студентів чекали співробітники групи аварійно-рятувальних робіт і радіаційно-хімічного та бактеріологічного захисту, котрі показали дітям спорядження та обладнання, яким користуються під час виконання робіт за призначенням.

У підсумку захід пройшов цікаво та з користю – молоді люди відтепер озброєні правилами безпеки та новими знаннями і вміннями, а значить будуть жити безпечно.

У ДСНС України у Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах