29007
10:25 12.102017

Заява Закарпатського окружного адміністративного суду щодо приміщення на пл. Народній в Ужгороді

Події 2160

Враховуючи суспільний резонанс, Закарпатський окружний адміністративний суд вважає за необхідне довести до відома громадськості дійсну ситуацію щодо будівлі за адресою пл. Народна,5 у м. Ужгороді.

img_20170703_135534

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 29.03.2017р. № 221-р “Про передачу частини будівлі у м. Ужгороді до сфери управління Державної судової адміністрації” приміщення на площі Народній, 5 в м. Ужгороді передано Державній судовій адміністрації України.

Враховуючи, що 2 місцеві загальні суди та апеляційний суд, які знаходяться у м. Ужгороді забезпечені приміщеннями, а Закарпатський окружний адміністративний суд розміщується на умовах оренди у двох приміщеннях комунальної та приватної форм власності по вул. Загорській, 30 (540,24 кв. м) та по вул. Б. Хмельницького, 21 (435 кв. м), загальна площа яких втричі менша від рекомендованої державними будівельними нормами для забезпечення належних умов для роботи суддів та працівників апарату суду, наказом ДСА України від 12.06.2017 № 743 “Про закріплення нерухомого майна, розташованого на площі Народній, 5 у м. Ужгороді” зазначене вище нерухоме майно закріплене на праві оперативного управління за Закарпатським окружним адміністративним судом.

На виконання наказу ДСА України №743 від 12.06.2017 року судом вжито заходів щодо реєстрації права власності на об’єкт нерухомості.

Згідно витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію іншого речового права №90266849 від 22.06.2017р. зареєстроване право оперативного управління за Закарпатським окружним адміністративним судом на вищезгаданий об’єкт нерухомості.

26.06.2017р. (після реєстрації речових прав) Закарпатський окружний адміністративний суд направив Повідомлення про вивільнення приміщень Закарпатській обласній раді профспілок та орендарям (підприємствам, установам та організаціям, розміщеним в будівлі), в якому профспілковій організації крім необхідності вивільнення приміщень вказано окремо вимогу щодо невідкладного припинення дії договорів оренди приміщень на площі Народній, 5 у місті Ужгород, укладених профспілкою безпосередньо з орендарями, у зв’язку з відсутністю прав на передачу державного майна в оренду. У відповідності до Закону України «Про оренду державного та комунального майна» Орендодавцями державного майна є Фонд державного майна України, його регіональні відділення та представництва.

Жодних письмових відповідей на вказане повідомлення судом не отримано.

Окремим підтвердженням належності будівлі за адресою пл. Народна, 5 у м. Ужгород до державної власності є те, що інша частина будівлі, а саме частина приміщень будинку, розташованих у підвальному, першому та другому поверхах, є складовими частинами об’єкта нерухомого майна, яке належить до власності Держави в особі Міністерства внутрішніх справ України, йому присвоєно адресу: м. Ужгород, вул. Ракоці, 13, що підтверджується витягом з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та їх обмежень № 37472469 від 13.05.2015 року, приміщення належні Головному управлінню Національної поліції в Закарпатській області.

Не зважаючи на гучні заяви Закарпатської обласної ради профспілок, висловлені їх головою п. Фленько В.Ю. про незаконність розпорядження Кабінету Міністрів України №221-р, станом на 10 жовтня 2017 року розпорядження №221-р від 29 березня 2017 року не зупинено, не скасовано, а що дивує навіть не оскаржено в судовому порядку. Відтак складається враження, що Закарпатську обласну раду профспілок влаштовує ситуація перебування у приміщенні навіть без будь-яких законних на те підстав.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах