28707
09:12 5.102017

На Закарпатті стартував місячник добровільної здачі зброї

Події 1462

З метою недопущення правопорушень пов’язаних з використанням вогнепальної зброї, боєприпасів до неї, вибухових матеріалів, спецзасобів на території області в період з 01 по 30 жовтня 2017 року проводяться заходи, щодо добровільної здачі населенням зброї, боєприпасів, спецзасобів та вибухівки.

1467899097_04032016_zbroya

Отож, якщо упродовж цього періоду ви здасте вище перераховану зброю та боєприпаси, то звільняєтеся від кримінальної відповідальності, яка передбачена ст. 263 Кримінального кодексу України.

Нагадую, що згідно з вищевказаною статтею Кримінального кодексу України носіння, зберігання, придбання, виготовлення або збут вогнепальної зброї, боєприпасів чи вибухових речовин без відповідного дозволу караються позбавленням волі на строк від 2 до 5 років. Носіння, виготовлення або збут кинджалів, фінських ножів чи іншої холодної зброї без відповідного дозволу караються обмеженням волі на строк від 2 до 5 років, позбавленням волі до 3 років або штрафом до 50 неоподатковуваних мінімальних доходів громадян.

Щодо гладкоствольної мисливської зброї, то згідно зі ст. 190 КУпАП України, порушення громадянами порядку придбання, зберігання, передачі іншим особам або продажу вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї тягне за собою накладання штрафу від 3 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією зброї.

Отож, шановні закарпатці! Якщо ви маєте незареєстровану вогнепальну зброю, але хочете жити у злагоді із Законом, то в період проведення добровільної здачі зброї вам слід звернутися з відповідною заявою до інспекторів з контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи відділів та відділень поліції ГУНП в Закарпатській області.

Начальник відділу контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи УПД ГУНП в Закарпатській області підполковник поліції Кобаль В.Т.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Ужгородські баскетболісти боротимуться за медалі Першої ліги України
13:41
Закарпатцям пропонують перейти в особистий кабінет ТОВ «Газмережі»
12:32
Всі новини