27198
08:42 30.082017

За останні 10 років через утоплення загинуло 700 закарпатців

Події 2084

Смертність через утоплення серед різних зовнішніх причин смерті знаходиться на четвертому місці після дорожньо-транспортних пригод, самогубств та випадкових отруєнь.

p_30700_1_slidertop2

Упродовж останніх років кількість загиблих через випадкові утоплення була різною. Найбільшу кількість утоплень зафіксовано у 2000 році – 11,3%, найменшу у минулому році – 3,5% від загальної кількості загиблих внаслідок зовнішніх причин смерті.

Загалом за останні 10 років через утоплення загинуло 701 особа або кожний десятий із загальної кількості загиблих внаслідок зовнішніх причин смерті. Торік в області внаслідок випадкових утоплень загинуло 28 осіб, що в тричі менше, ніж у 2015 році, повідомила “Карпатському об’єктиву” зав. сектору обробки даних демографічної та соціальної статистики Віталій Геча ГУС в Закарпатській області.

Оскільки утоплення, на відміну від інших причин смерті, носять сезонний характер, найбільша їх кількість припадає на літні місяці. Із загальної кількості утоплених у 2016 році більше двох третин зафіксовано у травні-серпні. Разом з тим, внаслідок різних обставин, мали місце утоплення в інші пори року.

За січень–липень 2017р. зафіксовано 40 смертельних випадків внаслідок випадкових утоплень. За цей період випадкові утоплення зафіксовано у більшості адміністративних одиницях області, крім міста Хуст, Великоберезнянського та Свалявського районах. Кількість загиблих у сільській місцевості майже втричі більша, ніж у міських поселеннях. Аналіз кількості загиблих за місцем їх смерті засвідчує, що переважна більшість утопилося в річках Латориця та Уж.

Серед загиблих – 7 дітей у віці до 14 років.

Кількість чоловіків, які загинули від утоплень майже у 5 разів більше, ніж жінок.

Аналіз даних засвідчує, що у зв’язку із зростанням рівня смертності від утоплень, в області вкрай недостатнім є кількість плавальних басейнів, в яких діти змогли б навчатись плавати, а відтак і кількість загиблих з цієї причини могла б скоротилась до мінімуму.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини