26293
14:30 9.082017

Закарпатські лісівники оштрафували 82 порушників

Події 3180
Літо – традиційна пора для виїздів на природу, пікніків. Однак у лісових угіддях Закарпатської області лісівники закликають не розводити багаття і обережно відпочивати. Пов’язано це з забезпеченням пожежної безпеки в зв’язку з теплою погодою. Для упередження загоряння лісівники на кордонах ділянок встановлюють попереджувальні аншлаги, шлагбауми і камери відеонагляду.
Pozhezha_1 (1)
 
За дотриманням режиму стежать працівники державної лісової охорони, працівники ДСНС України в Закарпатській області та правоохоронних органів. По виявленню порушників проведено майже 600 рейдів, повідомила “Карпатському обєктиву” прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.
 
Цього року за порушення правил пожежної безпеки лісівники оштрафували 82 особи. Загальна сума штрафів сягає понад 7,5 тис. грн. Лісівники звертаються до закарпатців з проханням поки що не відвідувати ліси, не розводити багаття на території лісу та поряд.
 
Винуватцям пожежі довелося сплатити збитки в повному розмірі та штраф за порушення правил пожежної безпеки.
 
Лісівники застерігають, що причинами виникнення пожеж в лісі в основному є байдужість і недбалість громадян: непогашені багаття, кинуті в суху траву недопалки, дитячі пустощі з вогнем.
 
Не варто забувати, що не слід запалювати багаття у хвойних молодняках, на ділянках ушкодженого лісу, в місцях із сухою травою, під кронами дерев. Це дозволено робити тільки в спеціально відведених місцях, а потім вогнище повинно бути ретельно засипане землею або залитий водою до повного припинення тління.
 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах