25288
19:35 14.072017

77 корупційних правопорушень зафіксувало УЗЕ Закарпаття

Події 1556

Протягом I-го півріччя 2017 року на посадовців різних рівнів працівниками управління захисту економіки  в Закарпатській області було складено 77 адміністративних протоколів за вчинення корупційних правопорушень та направлено їх до суду.

PM390image002

На тепер судами прийнято рішення по 28 адміністративних протоколах. Загальна сума штрафів становить 63 тисячі 750 гривень.

До списку корупціонерів потрапили судді, працівники митниці, депутати, представники інших органів влади.

Так, нещодавно один із представників Феміди вирішив судовий спір на корить товариства, в якому він та його члени сім’ї являються акціонерами, суддя  в даному випадку допустив конфлікт інтересів. Ще чотири колеги не повідомили Національне агентство з питань запобігання корупції про суттєві зміни в майновому стані.

В той час, коли  простому  громадянину не вистачає грошових коштів  для життєвих потреб, окремі посадовці назначають собі надбавки до премій для особистого збагачення. Так, працівниками управління захисту економіки  в Закарпатській області виявлено порушення в діяльності двох голів районних рад, одного заступника районної ради та міського голови, які порушили вимоги чинного антикорупційного законодавства. Вони проголосували на сесіях за встановлення собі грошових надбавок до посадових окладів, премії та рангів, а це, згідно Закону України «Про запобігання корупції» та Кодексу України про адміністративні правопорушення  являється адміністративним правопорушенням і тягне за собою адміністративну відповідальність, а саме: накладення штрафу або звільнення із займаних посад.

Окрім того, два начальники управлінь міської ради встановили собі щомісячну премію, яка складала від 200 до 500 %.

А  керівник Держспоживслужби Закарпатської області укладав угоди щодо страхування автомобілів з приватним підприємством, директором якого являється близька особа вказаного керівника.

Також, викрито сім прикордонників нашої області, які примудрились окрім основної роботи ще й займатись підприємницькою діяльністю, що категорично забороняється законодавством.

Таким чином, вказані особи вирішують свої особисті питання, використовуючи своє службове становище.

Окремі працівники митниці, депутати районних рад, начальники відділів (секторів) райдержадміністрацій, директори комунальних підприємств районних рад області, у порушенні вимог законодавства не своєчасно подають електронні декларації, що свідчить про їх недисциплінованість та халатне відношення до прийнятих антикорупційних законів.

Очищення Закарпаття від корупції – один із основних напрямків роботи управління захисту економіки в Закарпатській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України!

Управління захисту економіки ДЗЕ НПУ

конт. тел. (099)763-00-36

м. Ужгород, вул. Можайського, 3

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
На Закарпатті з’явилося 5 нових паспортних станцій у ЦНАПах
09:34
Вокалісти Академії культури і мистецтв виступали у храмі в Угорщині
09:17
Всі новини