25240
19:59 13.072017

З початку року до прокуратури області області надійшло 3341 звернення з них понад 2 тисячі вирішено по суті

Події 2234

big-slajd2_0Прокурорами Закарпаття значна увага приділяється розгляду звернень, запитів, а також особистому прийому громадян та запитувачів інформації – інформує начальник  відділу організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів Валенитина Фрицюк.

За перше півріччя 2017 року до органів прокуратури області надійшло 3341 звернень, з них майже 2 тис вирішено по суті, у тому числі 43 – від народних депутатів України. Визнано обґрунтованими та задоволено 29 звернень.

З урахуванням законодавчих змін, органами прокуратури, в основному, вирішуються звернення з питань досудового розслідування – 64% , з яких кожне четверте на дії і рішення слідчих поліції.

З набранням чинності 30.09.2016 статті 131-1 Конституції України, органи прокуратури не мають можливості здійснювати представництво інтересів громадян в суді. Однак, громадяни продовжують направляти до органів прокуратури звернення щодо захисту своїх інтересів та поновлення порушених прав, вирішення яких уже не входить до повноважень органів прокуратури.

Так, за відсутності передбачених законом повноважень щодо розгляду певного кола питань, порушених у зверненнях,  упродовж  першого півріччя 2017 року 42% звернень скеровано за належністю відповідному органу чи посадовій особі.

Значна увага прокурорами приділяється питанням особистого прийому громадян. Так, на особистому прийомі прийнято 1281 громадян, з яких керівниками прокуратур – 164.

Прокурором області прийнято на особистому прийомі більше 100 осіб. Забезпечується також прийом осіб, які перебувають в установі відбування покарань. З метою здійснення прийому громадян за місцем їх проживання, заступниками прокурора області упродовж першого кварталу поточного року здійснено виїзди до 10 районних центрів області, прокурором області здійснено виїзди до 3 районів.

Хотілося б вкотре наголосити, що  з первинними заявами необхідно звертатись до місцевих (територіальних) прокуратур, а у разі незгоди з прийнятими ними рішеннями,  оскаржувати  до прокуратури  вищого рівня. Прокурором області здійснюється особистий прийоми громадян у разі наявності відповіді заступника прокурора області про відсутність підстав для прокурорського реагування з питань, порушених у попередньому зверненні.

На виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» органами прокуратури області вживаються заходи, спрямовані на забезпечення права осіб на інформацію.

Упродовж півріччя 2017 року до органів прокуратури області надійшло 32 запити, з яких надано інформацію на 18, роз’яснено положення законодавства 13 запитувачам, 14 надіслано за належністю іншим розпорядникам інформації.

Запитувачів цікавила інформація з питань досудового розслідування, з кадрових та інших питань.

Нагадаємо, що детальніша інформація про порядок та вимоги до  приймання запитів та надання інформації розміщена на офіційному веб-сайті прокуратури Закарпатської області за посиланням:

http://zak.gp.gov.ua/ua/timetable.html

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах