23952
15:16 18.062017

Прокуратура через суд скасувала незаконне рішення Ужгородської міської ради і повернула ужгородцям прибудинкову земельну ділянку площею 550 м.кв

Події 1605

Як повідомив заступник керівника Ужгородської місцевої прокуратури Михайло Пантьо, 15 червня 2017 року Ужгородський міськрайонний суд підтримав принципову позицію Ужгородської міської прокуратури та скасував незаконне рішення Ужгородської міської ради про відведення земельної ділянки площею 550 м.кв вартістю понад 1,2 млн грн по вулиці Заньковецькій поблизу багатоквартирних будинків, повернувши таким чином її територіальні громаді міста Ужгорода.

prokuratura(13)Підставою для оскарження прокуратурою рішень стало те, що вказана земельна ділянка, органом місцевого самоврядування була надана у власність всупереч вимогам земельного законодавства, оскільки відведена за рахунок зелених насаджень прибудинкової території багатоквартирного будинку.

Крім того, відведенням вказаної земельної ділянки грубо порушені вимоги ДБН 360-92** «Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень» в частині дотримання допустимих протипожежних відстаней від дев’яти етажних будівель та відступів від червоних ліній вулиці Заньковецької.

  До того ж доведено, що скасоване спірне рішення міської ради порушує права самої територіальної громади міста Ужгорода на врахування її інтересів під час планування і забудови території міста, оскільки за генеральним планом міста Ужгорода дана земельна ділянка відносилась до земель багатоповерхівок.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
«Гуцулка Ксеня» та Остання ніч у Хусті»: театральні прем’єри Хустського театру в Ужгороді
12:05
Закарпатські митники виявили неточності у документах харківського бізнесмена
11:19
У Тячеві відбувся Форум, присвячений 10-річчю децентралізаційної реформи в Україні
10:20
Зарічанська громада знову зустріне Героя
10:01
Актуальне інтерв’ю з головою Закарпатської ОВА Віктором Микитою про ПП «Лужанка-Берегшурань»
09:43
Стало відомо про загибель жителя Виноградівської громади
09:21
Школярі Ужгорода упродовж місяця вчитимуться правильному поводженню із відходами, адже їх можна і необхідно перетворювати на ресурс
08:52
Дві прем’єри в Ужгороді презентує Закарпатський обласний театр драми та комедії
18:38
Патрульна поліція Закарпаття нагадує
18:29
У Мукачеві виявили нетверезого водія, який створював аварійні ситуації
18:22
Всі новини