23724
17:17 12.062017

В Україні розпочала свою роботу дорожня поліція

Події 2043

Про це повідомив голова Національної поліції Сергій Князєв. Відтак, вже 12 червня на 10 автомагістралях розпочали свою роботу перші патрульні дорожньої поліції.

dorozhnaya-politsiya-vykhodit-na-svoe-pervoe-patrulirovanie-2

Варто зазначити, що нова служба повністю замінить стару систему Державної автомобільної інспекції, яку ліквідували ще в листопаді 2015 року. Поки-що, дорожні поліцейські патрулюватимуть чотири траси – Київ-Харків, Луцьк-Ковель, Київ-Зборів і Ягодин-Сарни.

«Я думаю, з понеділка складова дорожньо-транспортних пригод на основних автомагістралях буде докорінно змінена», – зазначив очільник Нацполіції.

30 нарядів забезпечуватимуть порядок на 10 основних автомагістралях України, вони нестимуть службу на сучасних автомобілях марки Hyundai, повідомляють у прес-службі Національної поліції України.

Заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький під час прес-конференції розповів, що дорожня патрульна поліція — це не окремий підрозділ, це такі самі патрульні поліцейські, які несуть службу на вулицях міст.

90% часу патрульні знаходитимуться в русі, тому дорожня поліція не влаштовуватиме засідки, а буде знаходитися в режимі патрулювання. Зокрема, для патрулів обладнають 8 стаціонарних постів на автомагістралях, де раніше розташовувалася ДАІ.

Олексій Білошицький зазначив, що патрульні поліцейські, які будуть патрулювати траси міжнародного та національного значення, будуть реагувати не тільки на порушення у сфері безпеки дорожнього руху, а й громадської безпеки, а також реагуватимуть на ті повідомлення правопорушення, які їм будуть передаватися.

У майбутньому планується обладнати автомобілі сучасними камерами вимірювання швидкості, не плутати з автофіксацією. За результатами цього вимірювання буде здійснено зупинку транспортного засобу та притягнення до відповідальності на місці, а пізніше – за повідомленнями. Зараз поліцейські будуть реагувати на всі порушення безпеки і притягувати до відповідальності в межах тих повноважень, які у них є.

Олексій Білошицький повідомив, що це тільки початок, адже  до патрулювання трас приступили тільки 70 поліцейських, а для повномасштабного запуску дорожньої патрульної поліції потрібно близько 2600 нових співробітників.

Офіційний запуск дорожньої поліції в масштабах всієї країни, зокрема і Закарпаття, відбудеться восени. Зараз дорожні поліцейські проходять навчання.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах