18554
15:46 22.022017

Пересічники Закарпаття долучилися до безстрокової акції протестів «За розмитнення авто як в ЄС»

Події 2312

Сьогодні, 22 лютого, власники авто з іноземною реєстрацією, заблокували проїзд до вантажного терміналу КПП «Ужгород», що на українсько-словацькому кордоні.

1

Пікетувальники долучилися до Всеукраїнської безстрокової акції протестів «За розмитнення авто як в ЄС», яка нині також розпочалася в інших областях України: Львівській, Хмельницькій, Чернівецькій.

Наразі в акції взяли участь близько півсотні автомобілей, які заблокували

проїзд до вантажного терміналу, а обабіч дороги вишикувалася черга з кількох вантажівок, що не можуть потрапити у термінал.

Самі ж пікетувальники озвучувати свої вимоги навідріз відмовлялися. Після відчайдушних спроб журналістів розговорити учасників блокади вони повідомили, що їхня мета одна – вони вимагають розмитнення автомобілів як у країнах Європейського Союзу.

«Ми вимагаємо, аби власникам автівок з іноземною реєстрацією дозволили розмитнити транспортний засіб за Євростандартами. Всім відомо, що розмитнення авто в Європі коштує 300-700 євро. Тоді як в Україні – 4000-8000 євро. У такому випадку нам не потрібно буде пересікати кордон кожні 5-10 днів чи раз на рік. Ми ж прагнемо у Європу. То нехай приймають європейські закони», – наголосив учасник безстрокової акції Юрій Купріянчук.

У свою чергу ще один учасник пікету Юрій Качур зазначив, що стомився їздити додому в режимі транзиту:

«Митниця, викривляючи митний кодекс, поміщає нас в режим транзиту. Ще рік тому не було таких проблем, тому що люди ще за 20 хв. якось робили пересічку, а зараз стояти потрібно на кордоні дуже довго».

Притім мітингувальники зазначають, що жодного представника місцевої влади на переговори не чекають. Рішення має прийняти Верховна рада.

Як поінформувала прес-служба Чопського прикордонного загону, українська сторона повідомила словацьких прикордонників про ситуацію з блокуванням. Словаччина пропускає фури в Україну, їх оформлюють у пункті пропуску «Ужгород», а далі фури шикуються у чергу на ділянці від вантажного терміналу до КПП протяжністю близько 1 кілометру.

Варто зазначити, що сьогодні за фактом блокування під′їзду до вантажного терміналу на КПП «Ужгород» поліцією відкрито кримінальне провадження за ст. 279 ККУ — блокування транспортних комунікацій.

Про подальший перебіг акції слідкуйте на нашому сайті.

Христина БІКЛЯН

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини