15301
08:47 28.122016

На Міжгірщині затримали старшого майстра лісу під час одержання хабара

Події 1998

Посадовець Держлісгоспу вимагав 10000 гривень хабара від жителя району за відпуск 170 ялинок за заниженими цінами. Під час одержання частини обумовленої суми в розмірі 4200 гривень він був затриманий

pm71image001

Сьогодні, 27 грудня, працівники Управління захисту економіки в Закарпатській області ДЗЕ НПУ спільно з прокуратурою Закарпатської області, в рамках кримінального провадження, відкритого за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (Одержання неправомірної вигоди службовою особою) в одному з сіл Міжгірського району «на гарячому» затримали старшого майстра лісу ДП «Міжгірське ЛГ».

Посадовець вимагав та отримав від громадянина частину неправомірної вигоди в розмірі 4200 грн. від раніше обумовленої суми в 10000 гривень за відпуск 170 хвойних дерев породи ялина за заниженими цінами без документів, які визначають походження та сортність деревини.

Грошові кошти вилучені. На даний час проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії та вирішується питання про затримання фігуранта справи та його можливого спільника в порядку ст.208 КПК України.

Працівники поліції перевіряють причетність інших посадовців Міжгірського лісництва до вчинення кримінальних правопорушень.

Кримінальний кодекс передбачає за одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, позбавлення волі на строк від 8 до 12 років із конфіскацією майна.

Досудове розслідування у справі триває, інформує відділ комунікації поліції Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах