15272
19:18 26.122016

Офіційна позиція Закарпатської митниці стосовно виявлення тютюнових виробів поблизу українського кордону

Події 2655

Нещодавно місцеві та низка центральних ЗМІ розповсюдили інформацію щодо виявлення фінансовою поліцією Словаччини в с. Лучки біля м. Міхаловце, за 40 км від кордону, на сільськогосподарській фермі, 145 тисяч блоків сигарет, а також вантажного транспортного засобу марки «Рено Магнум» державний номер АО0656АА з причепом АО5291ХХ.

1465422617_1465123375_04

Публікації містили також відомості про водія та його численні перетини державного кордону «порожняком» на цій вантажівці впродовж останніх двох місяців.

Читайте також: Водій затриманої словаками фури з контрабандними сигаретами за останні два місяці 17 разів перетинав українсько-словацький кордон «порожняком»

Опрацювавши вищенаведені відомості, було встановлено, що згідно з інформацією, наявною в облікових базах митниці, транспортний засіб з вищевказаними реєстраційними номерами, під керуванням громадянина Русина Михайла, перетнув митний кордон у зоні діяльності Закарпатської митниці ДФС впродовж 2016 року один раз, а саме – 19 грудня 2016 року.

В свою чергу, впродовж листопада поточного року сідельний тягач з реєстраційним номером АО0656АА без причепу виїжджав за межі митної території, під керуванням іншого громадянина, у одному випадку 2 листопада 2016 року та через тиждень в’їхав на митну територію України з причепом з реєстраційними номерами іноземної держави.

Окрім цього, слід зауважити, що причіп з реєстраційним номером АО5291ХХ перетинав митний кордон впродовж 2016 року 53 рази, з них – 27 у напрямку виїзду з України. Однак, під керуванням громадянина Русина Михайла цей транспортний засіб перетинав митний кордон у зоні діяльності Закарпатської митниці ДФС тільки один раз, і це так само відбулося 19 грудня 2016 року. У всіх інших випадках вказаний причіп слідував у складі з іншими сідельними тягачами під керуванням іншого водія, а попередній перетин кордону, у напрямку виїзду, датується тільки 31 жовтня 2016 року.

Коментуючи вищевказане, виконуючий обов’язки начальника Закарпатської митниці ДФС Станіслав Балуєв повідомив: «Наразі, зважаючи на розповсюджену інформацію щодо можливого переміщення вказаною вантажівкою тютюнових виробів через митний кордон України та причетності до цього посадових осіб митниці, управлінню протидії митним правопорушенням доручено провести перевірку, про результати якої буде проінформовано громадськість. Невід’ємною частиною матеріалів цієї перевірки повинні стати висновки, зроблені правоохоронними відомствами Словаччини».

Також керівник митниці зазначає, що непідтверджена інформація, яка за своїм змістом мала б стати такою собі сенсацією, не перший раз зі швидкістю світла розповсюджується окремими ЗМІ, з метою дискредитації керівництва ДФС та територіального відомства. – Як на мене, переведення у політичну площину вирішення поточних питань, які виникали і до мого призначення, виникають та будуть, без сумніву, виникати й у майбутньому, у процесі повсякденної діяльності митниці, є неприпустимим явищем, – додав Станіслав Балуєв, інформує ДФС у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах