14393
19:29 9.122016

Рік патрульної поліції на Закарпатті: цікава статистика та кредит довіри

Події 1801

У п’ятницю, 9 грудня, відбулася звітна прес-конференція патрульної поліції Ужгорода та Мукачева. Під час неї було озвучено статистику та результати роботи поліції за перший рік, надано короткий звіт з комунікації, а також оприлюднено результати соціологічного опитування, щодо довіри населення до патрульної поліції.

1

«Це був рік становлення нової патрульної поліції. Не календарний рік, а рік патрульний», – зазначив очільник патрульної поліції Ужгорода та Мукачева Юрій Марценишин. Відтак подякував за роботу і критику, за довіру, яка є зараз у людей.

2

Понад 60 тисяч викликів

За словами головного полісмена області, кількість викликів, які опрацювали за рік патрульна поліція – 63964. Середнє опрацювання одного виклику – 56 хвилин, прибуття на виклики відбувається у середньому за 5, 23 с.

За рік роботи патрульної поліції в Ужгороді та Мукачеві по гарячих слідах було розкрито: крадіжок – 338, шахрайств – 29, грабежів – 43, розбоїв – 2, вбивств – 7, незаконний гральний бізнес – 104, незаконний обіг наркотичних речовин – 188, незаконна вирубка лісу – 81. Загалом було затримано 1566 осіб.

Щодо роботи пов’язаної з порушеннями правил дорожнього руху, то було складено понад 18 тисяч адміністративних матеріалів. 1171 – це факт керування у нетверезому стані.

«Буквально кожного дня ми виявляймо 3 особи, які керують авто у нетверезому стані, і це виключно на нашій території обслуговування», – наголосив Юрій Марценишин. 268 осіб було позбавлена судом права кермування. А також накладено щтраф близько 3 мільйонів гривень.

Як зазначив під час прес-конференції Юрій Марценишин, наступного року патрульна поліція Ужгорода та Мукачева розширить територію свого обслуговування в області. Йдеться про створення дорожньої поліції, яка буде займатися виключно обслуговуванням трас міжнародного значення (у напрямку Мукачево-Берегове та Мукачево-Хуст) У зв’язку з цим відбудеться розширення штату патрульної поліції на 80 чоловік.

3

Рівень довіри досить високий

Під час заходу були також презентовані результати соціологічного дослідження про рівень довіри населення до нових патрульних. За словами соціолога, директора Закарпатського обласного центру ґендерної освіти Маріанни Колодій опитування проводилося з вересня по листопад цього року в містах Ужгород і Мукачево. У ньому взяли участь 505 осіб.

В анкеті було пряме питання до респондентів, чи довіряють вони патрульній поліції.

Так, за результатами опитування 61% осіб відповіли, що так, 35 % – ні та 4% опитаних вказали інші варіанти відповіді.

Утім в анкеті була також низка інших запитань, аби перевірити респондентів. До прикладу, чи задоволені роботою патрульної поліції. На це 43% осіб стверджують, що вони задоволені роботою патрульної поліції, 47% опитаних оцінюють роботу патрульної поліції як погану та 3% як дуже погану. У підсумку близько 60% респондентів довіряють патрульній поліції та схвально відгуються про неї.

На питання, що потрібно було б покращити у роботі патрульної поліції, то опитуванні відповідали, що добре було б запровадити піших патрульних, а ще проводити більше роз’яснювальних заходів з правил дорожнього руху по всій області. Опитуванні також зазначали, що часто їм важко додзвонитись на гарячу лінію 102.

img_1641

«Якщо ми порівнюватимемо результати нашого соціологічного опитування з результатами опитування довіри людей до правоохоронних органів ще два роки тому, то тоді він був взагалі низький. Складав приблизно 20%», – зазначила Маріанна Колодій.

На це Юрій Марценишин відзначив, що патрульна поліція старатиметься не втратити довіру населення та підняти її на новий щабель.

Христина БІКЛЯН

img_1633 img_1619

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах