12955
09:52 14.112016

На Березнянщині затримали нашого співвітчизника з цигарками у запасному колесі авто

Події 2321

Громадянин України намагався перемістити тютюнові вироби через кордон, проте працівники Закарпатської митниці ДФС спільно з прикордонниками в пункті пропуску «Малий Березний» завадили йому довести справу до кінця.

3

Українець заїхав автомобілем «MERSEDES BENZ VITO» в зону митного контролю смугою «зелений коридор». Для митного контролю водій подав паспорт громадянина України та реєстраційний документ на транспортний засіб, повідомила «Карпатському об’єктиву» ДФС у Закарпатській області.

Працівники митниці, враховуючи результати аналізу ризиків, вивели транспортний засіб із «зеленого коридору» в «червоний коридор» для проведення поглибленого огляду. Відтак вони опитали українця, чи не перевозить він товари та предмети заборонені або обмежені до вивезення з митної території України, а також приховані від митного контролю. Громадянин зазначив, що нічого з вище переліченого в нього немає і ніяких протизаконних дій він не здійснює.

Відтак при проведенні поглибленого митного огляду транспортного засобу та особистих речей водія було виявлено незаявлені під час усного опитування, приховані від митного контролю 557 пачок цигарок, вітчизняного виробництва з акцизними марками України. Тютюнові вироби знаходились під передніми сидіннями водія та пасажирів, у спеціально виготовленій ніші, а також під автомобілем у запасному колесі. Вартість виявлених цигарок понад 9,5 тис. грн.

Таким чином, громадянин України вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням спеціально виготовлених сховищ, що ускладнюють їх виявлення.

На підставі статті 511 Митного кодексу України за протоколом про порушення митних вилучено цигарки, запасне колесо та транспортний засіб.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах