121783
16:19 31.052023

На Мукачівщині юнак, пошкодивши самокат приятеля при падінні, вигадав історію про ДТП

Події 1827

19-річний житель смт. Чинадієво, катаючись на самокаті товариша, потрапив у автопригоду. Щоб уникнути відповідальності за скоєне, юнак вигадав історію з ДТП, в якій він нібито став потерпілим. Поліцейські викрили хлопця на неправдивому повідомленні: тепер на нього очікує покарання

29 травня до поліції Мукачева надійшло повідомлення від медиків про травмування у ДТП 19-річного мешканця селища Чинадієво.

Для того, щоб якнайшвидше з’ясувати обставини ДТП, поліцейські одразу ж прибули на виклик та поспілкувалися з потерпілим. Хлопець розповів, що коли їхав на самокаті у селі Ключарки, його зачепив автомобіль. За словами юнака, водій транспортного засобу швидко зник з місця події, а марку автомобіля він не запамʼятав.

Співробітники поліції негайно розпочали пошуки транспортного засобу та водія, причетного до ДТП. Правоохоронці опрацювали місце пригоди, опитали свідків, вивчили записи з камер відеоспостереження та в результаті встановили, що покази заявника явно різняться з фактичними даними.

Зʼясувалося, що хлопець вигадав історію з аварією. Катаючись вулицею, він втратив керування і впав, а відтак намагався уникнути відповідальності за механічні пошкодження самоката.

На хлопця працівники поліції склали адміністративний протокол за статтею 183 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Мова йде про завідомо неправдивий виклик спеціальних служб. За вчинення вказаного правопорушення молодому чоловіку доведеться сплатити штраф.

Поліцейські застерігають громадян від подібних вчинків. Адже кожне неправдиве повідомлення передбачає затрату потужних ресурсів та марну трату великої кількості часу. Їх співробітники поліції могли витратити на розслідування інших, справжніх злочинів.

Інформує відділ комунікації поліції Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах