117834
16:58 31.012023

На Закарпатті затримали двох організаторів незаконного переправлення чоловіків призовного віку до Румунії

Події 2106

Співробітники відділення поліції у місті Виноградів спільно зі співробітниками СБУ та військовослужбовцями Державної прикордонної служби попередили спробу незаконного переправлення через державний кордон України двох чоловіків, що підлягають мобілізації. Правоохоронці викрили організаторів злочину. Їм вже повідомлено про підозру.

Співробітники відділення поліції у місті Виноградів встановили особи двох зловмисників, причетних до незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України.

У вчиненні вказаного злочину підозрюються двоє мешканців Хустського району. Вони підшуковували клієнтів, потім на автомобілі «Mercedes» підвозили їх у максимальній близькості до лінії кордону та давали поради, як потрапити до сусідньої Румунії.

Двох їхніх клієнтів днями впіймали військовослужбовці Державної прикордонної служби за сто метрів від кордону в селі Неветленфолу Берегівського району. В разі успішного перетину, зловмисники мали отримати від втікачів 9 тисяч доларів США, як плату за незаконні послуги.

Обох фігурантів було затримано у порядку статті 208 КПК України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Станом на сьогодні, за процесуального керівництва Берегівської окружної прокуратури, слідчі вже повідомили їм про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Окрім цього чоловікам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення грошової застави.

Затриманим загрожує від семи до дев’яти років позбавлення волі. Поліція наразі перевіряє чи не мали вони інших спільників.

Заходи з викриття проводилися у співпраці зі співробітниками Управління СБУ в Закарпатській області та військовослужбовцями Мукачівського прикордонного загону.

Про це інформує відділ комунікації поліції Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини