15803
15:27 24.012023

На Берегівщині через аварійні роботи 724 споживачі без газу

Події 1545

Сьогодні фахівці АТ «Закарпатгаз» терміново припинили газопостачання для споживачів газу у селах Велика Бийгань та Мала Бийгань. Усього без газу — 721 приватний будинок та 3 об’єкти непобутового сектора.

За словами начальника Мукачівського відділення АТ «Закарпатгаз» Віктора Іванова, ремонтні роботи є не плановими, а екстреними: виявлено витік газу, що є небезпекою для споживачів.

«Рішення про здійснення аварійно-ремонтних робіт у такому випадку приймається одразу. Наша задача — не тільки надати споживачам доступ до блакитного палива, але й забезпечити їм повну безпеку. Саме тому аварійна служба працює 24/7», — пояснив він.

Оскільки газопровід є підземним, до виконання робіт залучають більшу ніж зазвичай кількість працівників, а також спеціальну техніку. Роботи з ліквідації аварійної ситуації завершать у найкоротші терміни, однак потрібен час на проведення низки супутніх робіт.

«Нам потрібен час на те, щоб перекрити крани на газопроводах-вводах до кожної хати, потім, провівши ремонтні роботи, наповнити систему та перевірити її на герметичність. Після — обійти кожне домоволодіння, перевірити відповідність системи газопостачання проектній та виконавчо-технічній документації, наявність та працездатність засобів безпеки, наявні газоспоживаючі прилади, наявність тяги у димовентиляційних каналах та їх стан, перевірити систему газопостачання на відсутність витоків газу, а також провести інструктаж з безпечного використання газу в побуті. Лише після цього відкрити крани і відновити газопостачання. Все це робиться для безпеки споживачів», – пояснив Віктор Іванов.

Тож, газопостачання всім споживачам буде відновлюватись поступово та послідовно. Завершити всі роботи планують у п’ятницю, 27 січня.

Самих же споживачів газовики просять перекрити крани перед газоспоживаючим обладнанням у приміщеннях. Також наголошують: допускати працівників АТ «Закарпатгаз» у помешкання для здійснення всіх необхідних робіт.

Споживачі не сплачуватимуть за ці роботи, адже кошти на їх виконання йдуть з оплати за послугу з розподілу (доставки) газу.

Довідка: АТ «Закарпатгаз» працює під брендом РГК (Регіональна газова компанія) і є єдиним на території Закарпаття підприємством, яке має ліцензію, кваліфікований персонал та необхідну матеріально-технічну базу для здійснення такого виду робіт.

Послуга з розподілу газу — це комплекс робіт, у який входить: робота аварійно-диспетчерської служби у форматі 24/7; обслуговування та утримання газових мереж та газорозподільного обладнання; повірка, ремонт та заміна лічильників; придбання матеріалів; оплата праці фахівців, які щодня підтримують роботу газорозподільної системи на належному рівні, тощо. Крім того, підприємство інвестує в реконструкцію і модернізацію газових мереж. Частина коштів спрямовується на придбання технологічного газу, необхідного для транспортування блакитного палива до споживачів під відповідним тиском. Усі ці витрати контролюються НКРЕКП.

Про це повідомляє пресслужба АТ «Закарпатгаз».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини