117184
15:02 14.012023

В Ужгороді сварка через кредит між матір’ю та донькою закінчилася страшним вбивством

Події 13058

Як кажуть, сім’я – не церква. Без дрібних суперечок не обходиться, напевно, в жодній родині. Утім більшість наших земляків непорозуміння вирішують цивілізовано, шукають компроміс і «точки дотику», аби вирішити наболіле питання.

Але, на жаль, часом звичайні побутові непорозуміння переростають у страшні сутички між членами родини і закінчуються плачевно.

Саме проста звичайнісінька сварка трапилася того фатального дня в ужгородській родині. Ніхто б і подумати не зміг, що фінал її буде настільки трагічним.

Тож що сталося між матір’ю та донькою? Чому молодиця встромила ножа у спину найріднішій людині? Чим закінчилася ця страшна історія? Відповіді на ці питання шукав «Карпатський об’єктив».

Поножовщина сталася під час застілля

Трагедія трапилася 2 березня 2020 року. Утім суд вирок у справі виніс лише нещодавно. Спробуємо відтворити події дворічної давнини…

Звичайний початок робочого тижня. Понеділок. 13 година дня. 49-річна жінка та її 71-річна мати сиділи за столом на кухні, розмовляли про своє. До обіду налили собі горілки. Випивали і закушували. Проживали вони разом, тож нікуди ніхто не поспішав, бо старша вже була пенсіонеркою, а молодша ніде не працювала. Раптом донька зізналася, що взяла кредит… і матері це дуже не сподобалося… адже вона знала, що його не лише оформити потрібно, але ще й потім щомісяця виплачувати з відсотками. А де брати гроші? Тим більше, що роботи на той момент не було в жодної… як і стабільних прибутків… А повертати при цьому потрібно куди більшу суму, ніж взяту!

Слово за словом і між родичками почалася сварка. Пенсіонерка докоряла доньці, мовляв, зробила необдуманий вчинок, а їй це не зовсім не було до душі. Більшого азарту у суперечці додавав градус спожитого алкоголю. Емоції ставили все сильнішими, образи – також. Обидві почали злитися. І раптом молодша не стрималась й «закипіла» ще більше. Вона вхопила зі столу ножа та встромила його у спину матері. Жінка впала… На підлозі донька побачила кров… Нещасна померла на місці.

Далі, як повідомили у відділі комунікації поліції Закарпатської області, на лінію «102» надійшло повідомлення від ужгородки про те, що вдома вона виявила тіло своєї матері з ножем у спині… Поліціанти негайно прибули на місце події. Приїхали вони разом із судово-медичним експертом та кінологами. І з’ясували, що вбила пенсіонерку рідна донька.

Жінка зізналася, що з матір’ю під час спільного застілля у неї виник конфлікт і що під час суперечки вона встромила у неї ніж.

У Єдиному державному реєстрі судових рішень зазначено, що сварка між жінками почалася: «на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин щодо погашення кредиту, який був оформлений 01.03.2020 року».

Як повідомили судово-медичні експерти, смерть ужгородки настала «внаслідок проникаючого поранення спини з пошкодженням лівої легені та аорти, що супроводжувалося масивною кровотечею, та розвитком шоку».

Хто що сказав у суді?

Під час судового розгляду жінка свою провину визнала лише частково, в подальшому від дачі показів відмовилась, а під час судових дебатів провину заперечила повністю.

А що відомо свідкам? Із етичних міркувань імена всіх дійових осіб у м матеріалі замінено.

Отже, сусідка Оксана зізналася, що жила з покійною та її донькою у спільному дворі.

«Марія – двоюрідна сестра мого колишнього чоловіка, – наголосила вона. – У той день нас вдома не було, ми з сином виїхали за місто, тож саму трагедію не бачили на власні очі. Що можу сказати про ту родину? Різне бувало в них, інколи вживали спиртні напої і мати, і донька. Випивали періодично, але не рідко. Покійна іноді зверталася в поліцію, оскільки між ними з донькою не раз виникали скандали із бійками. Більше гарних слів можу сказати про Марію, ніж про її матір. Хоча вона зі складним характером, але більш порядна».

А ось що сказав сусід Іван:

«Я з мамою був у Чехії, коли зателефонував сусід і повідомив, що у дворі багато поліції. Потім уже зі слів інших довідався про страшне вбивство. Відносини з обома жінками в мене були погані, обидві постійно вживали спиртне, билися. Ми практично не контактували. У них був спільний двір і вони весь час скандалили з сусідами. Мав можливість заходити у спільний двір лише мій батько, який кормив собак, коли їх не було вдома, але саме в той день він працював і не приїжджав».

Ще одна знайома цієї родини розповіла, що знала жінок раніше і воьни не завжди були такими.

«Я чудово знала обох. У їхній родині все було добре, поки Марія працювала. Коли ж вона звільнилася з роботи, вони обидві почали серйозно зловживати спиртним. Років п`ять пили. Про конфлікти між матір’ю мені не було відомо нічого, свідком жодного з них не була», – зізналася Валентина.

Власне, як з’ясувалося, свідків самої події не було, саме вбивство ніхто не бачив, утім про те, що жінки полюбляли заглянути в чарчину, знали переважно всі… як і про те, що вони між собою останнім часом не надто сильно ладнали…

На жаль, саме алкоголь і став одним із основних факторів, який призвів до цієї трагедії. Суд визнав ужгородку винною в умисному вбивстві матері та призначив їй покарання у вигляді семи років та чотирьох місяців позбавлення волі.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини