116623
14:25 23.122022

Найстрашніші злочини на Закарпатті у 2022 році: батько зарізав сина, а мати викинула дитину на смітник

Події 14802

Хоч через війну криміногенна ситуація на Закарпатті у 2022 році покращилася, та без гучних справ усе ж не обійшлося. На жаль, були в нас і пограбування, і розбійні напади, і крадіжки, моторошні вбивства, читаючи про які аж холоне кров.

І найгірше, що до більшості з убивств причетними є люди, які б, здавалося, мали бути найбільш надійною опорою своїм жертвам.

«Карпатський об’єктив» зібрав список найстрашніших злочинів, скоєних у 2022 році, про які розповіла поліція Закарпатської області. У більшості цих справ вирок судом ще не винесено, тож називати справжні імена дійових осіб не будемо.

Батько зарізав дворічного сина

Цей злочин просто не вкладається у здоровий глузд. Неймовірно жахливе вбивство сталося у одному з сіл на Тячівщині.

23 липня увечері, коли вся родина перебувала на подвір’ї біля будинку, із крихітним сином залишився рідний батько. Біди не віщувало абсолютно нічого… аж раптом 30-річний господар, як ошпарений, вибіг із будинку. Він не просто вибіг, а вилетів на вулицю і зник у напрямку лісового масиву. Родичі зрозуміли, що щось трапилося і одразу ж зайшли до помешкання. Там вони виявили мертвого хлопчика віком 1 рік і 10 місяців. Лікарі, які прибули на місце злочину, уже нічим зарадити не могли.

«На лінію «102» поступило повідомлення від медиків про насильницьку смерть дитини, – заявили правоохоронці. – На місце події одразу ж виїхали слідчі головного управління та місцева поліція».

Згідно з висновками експертів, малюк помер від ножових поранень. Їх наніс хлопчикові рідний батько, перебуваючи разом із ним у хаті. Чоловіка затримали. Він переховувався від поліціантів у лісі. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Мати викинула новонароджену дитину на смітник

Ще більш нелюдський вчинок скоїла 39-річна закарпатка.

За інформацією поліції, мешканка Берегівщини позбавила життя власну кровинку. Свою вагітність жінка від усіх приховувала, очевидно вона була небажаною. Відтак сина народила таємно вдома. Потім немовля бездушно вбила і тіло дитини без докорів сумління викинула на місцевий смітник. Туди мертвого сина віднесла таємно, аби ніхто не бачив.

Саме у смітнику люди і виявили крихітне мертве створіння, загорнуте у простирадло. Подія сталася у квітні цього року.

«39-річна мешканка Берегівщини приховувала вагітність від рідних, не перебувала на обліку у жодному медичному закладі, – розповіли у поліції. – Коли у неї почалися перейми, пішла до господарського приміщення і там народила здорового хлопчика. Відтак жінка заподіяла малюку травми несумісні з життям. Тіло дитини загорнула у простирадло та винесла на смітник».

Горе-матір знайшли, проти неї відкрили кримінальне провадження. Жінка може опинитися за ґратами на 5 років.

Цей випадок, можна сказати, найбільш моторошний із усіх, бо уявити, що матір позбавляє життя власну дитину – просто нереально! Якщо син їй не був потрібний, хіба не можна було залишити його у «Віконечку життя», яке є практично в кожному пологовому будинку… і тим самим хоча б врятувати немовля від смерті. Адже скільки закарпатських пар не можуть мати власних дітей і готові надати не лише прилисток чужому малюку, але й подарувати йому справжню люблячу повноцінну родину.

Вбила суперницю через ревнощі

Ще один страшний злочин трапився у травні в Ужгороді.

Між жінками виник інцидент, причиною якому став «любовний трикутник». Було вже близько опівночі. У одному з будинків обласного центру 27-річна жінка влаштувала зі знайомою сварку через чоловіка. Молодиця приревнувала коханого до суперниці і розлютилася не на жарт. Цікаво, що сам чоловік при цьому навіть присутнім не був.

Отже, зраджена дружина вхопила у запалі зі столу кухонний ніж і простромила ним 35-річну подругу родини. Травми виявилися несумісними з життям. Нещасна померла прямо на місці.

Хоч на виклик і прибула «Швидка», та зарадити жінці вже лікарі нічим не змогли, тільки констатували факт смерті і викликали правоохоронців.

Ужгородку затримали. Правоохоронці опитали сусідів і встановили всі обставини злочину. Проти закарпатки відкрили кримінальну справу за статтею «Умисне вбивство». Їй загрожує 15 років позбавлення волі.

Посварилася і зарізала брата

Ще одна сімейна драма трапилася на Іршавщині.

Тут фігурантами стали рідні брат та сестра.

25 серпня у селі Крайня Мартинка близько 22 години вечора трапилася страшна трагедія, про яку односельці досі не можуть забути.

37-річного місцевого мешканця зарізала власна сестра. Того фатального вечора між членами сім’ї «пробігла чорна кішка». Родичі посварилися. Розлючена жінка в одну мить схопила зі столу кухонний ніж та встромила його в 40-річного брата. На жаль, поранення виявилося смертельним.

Закарпатку затримали. У поліції Іршави проти неї відкрили провадження за умисне вбивство. Наразі жінку утримують під вартою, а суд може відправити її за ґрати на цілих 15 років.

Вбив дядька бензопилою

Чим лише не вбивають один одного закарпатці: і кулаками, і палицями, і мотиками, і ножами… і навіть бензопилою.

Ще одне моторошне вбивство сколихнуло Закарпаття 7 червня. У селі Барвінок Ужгородського району того вечора було дуже неспокійно…

Усе почалося за класичним сценарієм…. Двоє родичів сиділи за столом і розпивали алкогольні напої, говорили про життя-буття та поступово п’яніли… А амбіції тим часом зростали разом із кількістю спожитого спиртного. Коли «градуси вдарили» в голови дядька та племінника, було вже близько 22 години. Аж раптом щось пішло не так і між 51-річним чоловіком та його 39-річним родичем почалася сварка. Спочатку це була проста словесна перепалка і про найгірше навіть ніхто б не зміг подумати. Та раптом молодик закипів і схопив бензопилу. Саме нею й напав на дядька. На жаль, чоловік помер.

Сестра загиблого одразу ж зателефонувала на «103», лікарі примчали швидко, та нещасному вони вже допомогти нічим не змогли, бо він був мертвим.

Винуватця трагедії поліціанти, які прибули на місце події, одразу ж затримали. Чоловікові загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі.

Батько зарізав 28-річного сина

Ще один нелюдський випадок вбивства трапився 8 листопада неподалік селища Воловець.

У одному з приватних будинків рідний батько встромив ніж у серце сина. Між родичами виник простий побутовий конфлікт. Під час сварки чоловік несподівано схопив ножа і встромив його в груди сину. Як повідомили у поліції Закарпатської області, від отриманої травми 28-річний закарпатець помер на місці події.

Чоловіка затримали. Йому загрожує до 15 років тюремного строку.

Розлютився і позбавив життя тестя

Сімейна сварка на Ужгородщині, що трапилася 16 вересня, також закінчилася плачевно. У селі Загорб між зятем та тестем виникла звичайнісінька сварка, яка переросла у справжнє протистояння.

Під час конфлікту зять, який перебував у стані сп’яніння, почав гамселити тестя по голові та тілу. Товк щосили… та так, що завдав нещасному множинні травми та переломи, до того ж такі, що виявилися несумісними з життям.

Проживали 67-річний чоловік та його 39-річний зять разом, у одному будинку. Бездиханне тіло чоловіка у хаті виявила його дружина. Правоохоронцям закарпатець зізнався, що справді між ним та його родичем був конфлікт, під час якого він побив тестя.

Свою провину чоловік визнав та у всьому розкаявся. На жаль, пізно. Нещодавно відбувся суд, на якому його визнали винним та засудили до 7 років позбавлення волі.

Як не прикро, протягом 2022 року на Закарпатті були й інші страшні злочини. І найбільш неприємно, що найстрашніші вбивства у області відбулися саме в родинних колах і життя наших земляків позбавляли люди, які, здавалося б, повинні були б бути найріднішими і захищати їх у важку хвилину.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах