113797
17:33 10.102022

У Виноградові п’яний 49-річний чоловік задушив співмешканку

Події 20136

Тіло жінки з слідами насильницької смерті вранці на наступний день виявила знайома

На жаль, нерідко сімейні розбірки під дією алкоголю мають сумні наслідки. На Закарпатті далеко не поодинокими є випадки насилля в родинах, скоєні у стані алкогольного сп’яніння. Проблема лише в тому, що лише незначний відсоток справ доходить до судів. Та й вироки катам часто приймаються лояльні. А відтак насильники сміливішають і вже не думають наслідки. І хоч «атакувати» кулаками свою половинку здатні як чоловіки, так і жінки, та все ж жертвами найчастіше стають слабші… тобто дружини.

Нині «Карпатський об’єктив» розповість про одну із таких історій, яка мала сумний фінал. Трагедія сталася у Виноградові ще наприкінці минулого року, утім крапку над «і» суд поставив лише нещодавно.

Застілля закінчилося сваркою

За інформацією поліції, того фатального осіннього дня 49-річна жінка зі своїм співмешканцем розпивала алкогольні напої. Застілля почалося весело, але закінчилося плачевно. Під час «гостини», а була приблизно 21 година вечора, між парою виникла сварка, під час якої чоловік схопив нещасну за шию та задушив.

Як зазначено у Єдиному державному реєстрі судових рішень, винуватець трагедії, «перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння у будинку, під час конфлікту, діючи умисно, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій та їх кримінальну караність, з метою позбавлення життя спричинив здавлення руками шиї жінки, що призвело до її смерті».

Чи хотів він убивати жінку? Навряд чи. Не розрахував сили? Скоріш за все, навіть не замислювався над цим. Адже під впливом «оковитої» далеко не кожен всіє себе контролювати.

Винний чи ні?

У судовому засіданні виноградівень свою провину не визнав. Пояснив, що вони зі співмешканкою періодично проживали разом, останнім часом жінка мешкала з ним.

«Між нами постійно виникали сварки і я наносив їй удари по обличчю. Напередодні я випив десь літр самогону. Після півночі ліг спати. Вона заснула раніше. Перед сном побачив, що в неї з рота потекла кров, я її витер, вона повернулась на бік і заснула. Зранку, коли я прокинувся, зрозумів, що жінка померла. Я налякався та почав знову вживати алкоголь. Після прийшла знайома, якій я повідомив, що моя співмешканка ще спить. Боявся казати про її смерть, був наляканий. Однак, коли прийшов товариш, йому сказав, що жінка померла. Напередодні події конфлікту між ними не було, я її не бив. Пізніше викликали поліцію», – запевнив він.

На жінці не встигали загоюватись рани

Однак знайомі родини побачили ситуацію зовсім не так. Наприклад, одна з родичок розповіла, що про саму подію їй відомо тільки з соціальних мереж, однак вона знає, що за час їхнього спільного проживання на жінці не встигали загоюватись рани від побиття, чоловік знущався над нею, виривав волосся на голові, вона була напівлисою.

Інша знайома запевнила, що того дня зранку зустріла подругу, яка повідомила, що перебуваючи у будинку цієї родини їй не сподобався вигляд жінки, яка лежала у ліжку.

«Зайшовши до його хати я побачила її на ліжку без ознак життя, пульс не відчувався. На запитання, що з нею, чоловік відповів, що зараз уб`є і мене. Злякавшись, я вибігла на подвір`я та зателефонувала до поліції та лікарні», – запевнила вона.

А ось що сказала та сама подруга, яка першою прийшла до будинку:

«Я побачила її на ліжку. Голова була накрита подушкою, а вона сама не рухалась. Чоловік повідомив, що жінка ще спить. Я пішла за продуктами. Дорогою зустріла знайому, яку попросила піти подивитися, що там відбулося», – наголосила вона.

Знайомий пари також не повірив у те, що нещасна померла своєю смертю.

Він заявив, що на власні вуха чув те, як виноградівець зізнався у вбивстві.

«Коли того дня зранку я прийшов до нього у гості, він зізнався, що вбив жінку. Дуже шкодував про це. Подробиці вбивства не розповідав. У цей час вона лежала на ліжку, її тіло було накрите ковдрою. Після він пригостив мене горілкою. Вони жили разом протягом 3 років. За цей час конфліктів між ними не бачив», – запевнив він.

Дивує лише одне, чому закарпатка терпіла побої і не йшла від свого кривдника. Тим більше, що раніше він уже відбував покарання за аналогічний злочин… Якби вона розірвала стосунки вчасно, принаймні залишилася б живою. Та й чому інші наші землячки роками дозволяють себе бити, чому не втікають «від гріха подалі»?

А суд визнав виноградівця винним в умисному вбивстві і засудив його до 13 років позбавлення волі.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини