11137
13:40 14.102016

Закарпатські митники вилучили в українця цигарки та автомобіль

Події 2729

p_132521_2_slidertop2Сьогодні, 14 жовтня 2016 року, на митному посту «Тиса» Закарпатської митниці ДФС припинено чергову спробу незаконного переміщення тютюнових виробів. Перевезти цигарки, в тайнику легкового автомобіля – «VW CARAVELLE», намагався громадянин України.

Формою проходження митного контролю українець обрав «зелений коридор».

При усному опитуванні громадянин заперечив наявність будь-яких товарів, в тому числі тих, що підлягають декларуванню, а також повідомив, що жодних прихованих від митного контролю товарів не переміщує.

На підставі наявності ознак облаштування транспортних засобів спеціально виготовленими сховищами було прийнято рішення провести поглиблений огляд автомобіля.

В ході здійснення митного огляду транспортного засобу виявлені приховані від митного контролю 3300 пачок тютюнових виробів вітчизняного виробництва, з акцизними марками України: «Marlboro Gold», «Marlboro», «Winston Blue», «Kent Nanotek». Цигарки були приховані в тайнику – подвійному днищі салону автомобіля.

Вартість виявлених сигарет, згідно маркувань на пачках, складає 72 750 гривень, а вартість автомобіля «VW CARAVELLE»” – 75 365 гривень.

Виявлені тютюнові вироби громадянин визнав своєю власністю.

Таким чином, громадянин України вчинив дії спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням спеціально виготовлених сховищ.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України.

Наразі складено протокол, автомобіль та цигарки вилучено, інформує ДФС у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах