110972
14:28 5.082022

На Закарпатті викрито чергову схему незаконного перетину держкордону військовозобов’язаними

Події 2663

На цей раз протиправний механізм полягав у внесенні до бази даних «Шлях» неправдивих відомостей про те, що чоловіки призовного віку є волонтерами або ж перевізниками та виїжджають за кордон за гуманітарною допомогою.

Це було підставою для безперешкодного перетину держкордону в пунктах пропуску.

За даними слідства, до організації схеми причетні двоє мешканців Тячівського району. За оперативними даними, від імені місцевих фірм та громадських організацій, вони виготовляли документи, на підставі яких, до системи «Шлях» вносилися недостовірні відомості.

Вартість своїх «послуг» для перетину держкордону потенційних призовників зловмисники оцінили у 4000 доларів США за одну особу.

Ділків затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання частини неправомірної вигоди.

У межах кримінального провадження, вирішується питання про оголошення їм про підозру ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Заходи з документування оборудки здійснювалися спільно з ГУ Національної поліції, ВВБ по 27 прикордонному загону за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Про це повідомляє пресслужба УСБУ в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах