110704
12:21 30.072022

На Закарпатті затримали зловмисника з іншої області, який обікрав будинок місцевих жителів

Події 2241

Співробітники поліції Мукачівщини спільно з оперативниками обласного управління поліції викрили на крадіжці раніше неодноразово судимого чоловіка з міста Кропивницький. У фігуранта вилучили крадені коштовності потерпілих. За скоєне йому загрожує до восьми років ув’язнення

В липні цього року до поліції із заявою про крадіжку звернулися жителі селища Чинадієво, що на Мукачівщині. Потерпілі розповіли, що з їхнього будинку зникли ювелірні вироби та гроші у сумі понад 10 тисяч гривень.

За цим фактом слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочали пошуки причетних осіб.

У результаті проведення комплексу оперативно-розшукових заходів, співробітники обласного управління карного розшуку спільно з оперативниками сектору кримінальної поліції Мукачівщини розкрили даний злочин.

Встановлено, що до крадіжки причетний 43-річний чоловік з міста Кропивницький. Останній вже неодноразово притягався до кримінальної відповідальності та має чималий досвід у скоєнні майнових злочинів.

Поліцейські з’ясували, що фігурант ще на початку місяця приїхав до Чинадієва, де гостював у своїх знайомих. Протягом кількох днів він приглядав собі об’єкт для вчинення злочину і коли обрав будинок, почав готуватися до крадіжки. Зловмисник дочекався моменту, коли нікого з господарів не буде вдома, відтиснув вікно та проник всередину будинку, звідки викрав коштовності і гроші, після чого одразу покинув межі області.

Однак, співробітникам поліції Закарпаття вдалося встановили місце перебування підозрюваного: його затримали у місті Кропивницький. В його помешканні було проведено санкціонований судом обшук, під час якого в одній із кімнат правоохоронці виявили крадені коштовності потерпілих.

43-річному чоловікові слідчі Мукачівщини повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 (Крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Також суд вже розглянув клопотання слідчого та обрав для фігуранта запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення грошової застави.

Відповідно до санкції статті за скоєне затриманому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Про це інформує відділ комунікації поліції Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах