109614
18:01 2.072022

В Ужгороді організували незаконний реабілітаційний центр

Події 2478

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури трьом чоловікам у складі організованої групи повідомлено про підозру у незаконному позбавленні волі осіб (ч. 3 ст. 146 КК України).

За даними слідства, підозрювані організували в Ужгороді так званий реабілітаційний центр для осіб, які страждають від алкогольної чи наркотичної залежностей. При цьому заклад, що діяв більше двох років, не був зареєстрований належним чином і не мав необхідної ліцензії.

Під приводом лікування осіб незаконно утримували в орендованому будинку. Він перебував під постійною охороною і «пацієнти» були позбавлені можливості вийти за межі домоволодіння. У разі спротиву до них застосували різного виду покарання, тиск, вводили медичні препарати. Вартість перебування у центрі за місяць складала 10-15 тис. грн, які сплачували родичі осіб.

Днями, під час обшуку установи, правоохоронці виявили там зв’язаного чоловіка в непритомному стані. До нього одразу викликали медиків, які і відвезли особу до лікарні.

Крім того, встановлено факт, коли закарпатець, якого проти його волі утримували в центрі, два тижні знаходився там із симптомами двостороннього запалення легенів. Допомогу йому надали тільки коли чоловіку вже критично необхідна була госпіталізація.

Наразі вирішується питання щодо обрання фігурантам – мешканцям Ужгорода та району – міри запобіжного заходу. Триває досудове розслідування, яке здійснюють слідчі Управління СБУ в Закарпатській області. Викриття злочину здійснено за матеріалами Управління стратегічних розслідувань в області ДСР НПУ із залученням спецпідрозділу КОРД.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це інформує пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах