109576
11:15 2.072022

На Закарпатті «на гарячому» затримали переправника через держкордон чоловіків призовного віку

Події 2196

Працівники поліції регіону, спільно зі співробітниками Чопського прикордонного загону, викрили мешканця Ужгородщини, який намагався переправити до Словаччини двох чоловіків, які підлягають мобілізації. Зловмисника затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання. За фактом злочину відкрито кримінальне провадження.

Оперативника міграційної поліції Закарпаття, спільно зі слідчими головного управління, а також працівниками Чопського прикордонного загону, запобігли черговій спробі нелегального переправлення через держкордон двох чоловіків призовного віку.

Йдеться про злочинну схему, організовану 47-річним мешканцем Ужгородщини. Відомо, що в обласному центрі Закарпаття чоловік підшукав двох клієнтів, бажаючих уникнути мобілізації, та за 7000 доларів пообіцяв допомогти їм потрапити до Словаччини.

Фігурант діяв одноосібно: самостійно розробив схему незаконної переправи, зустрівся з клієнтами та на власному автомобілі доставив їх до кордону. Потім, виконуючи вказівки зловмисника, чоловіки повинні були непомітно потрапити до сусідньої країни.

Організатора злочину затримали “на гарячому” вчора, 1 липня, близько 7-ої години ранку, саме неподалік кордону зі Словаччиною. Готівку, а саме отримані від двох клієнтів 7000 доларів, а також автомобіль “Nissan X-TRAIL” поліцейські вилучили.

За фактом злочину слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України, тобто Незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Наразі 47-річний чоловік знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Найближчим часом йому буде повідомлено про підозру в скоєнні злочину та обрано запобіжний захід.

За скоєне чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах