109571
18:33 1.072022

На Закарпатті діяла злочинна група, яка спеціалізувалася на незаконному переправленні через державний кордон потенційних «призовників»

Події 2418
Як встановили слідчі Управління СБУ в Закарпатській області, до протиправної діяльності причетний 56-річний мешканець області, працівник однієї з автозаправних станцій. До співпраці ділок залучив ще двох закарпатців. 

Зловмисники системно переправляли «клієнтів» поза пунктами пропуску через річку, що проходить на межі державного кордону. Для цього використовували надувний човен. Вартість такої послуги фігуранти оцінили у 5-6 тис. євро з одного «ухилянта».

Організатору схеми та двом його спільникам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 (організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчинена організованою групою із корисливих мотивів) Кримінального кодексу України. 

Матеріали справи з обвинувальним актом скеровано до суду.

Ділкам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років.

Заходи з викриття злочину здійснювали оперативники та слідчі УСБУ в Закарпатській області, спільно зі співробітниками Головного оперативно-розшукового відділу Мукачівського прикордонного загону, оперативниками відділу міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Пресслужба УСБУ в Закарпатській області
telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах