109558
15:05 1.072022

Впродовж доби поліцейські вилучили з дворогосподарств закарпатців понад 1000 рослин снодійного маку

Події 1809

У селах Поляна та Гукливий, що на Мукачівщині, працівники поліції виявили на присадибних ділянках кількох місцевих мешканців насадження нарковмісних рослин. Загальна кількість вилученого снодійного маку склала понад 1070 стебел. За вказаними фактами відкрито кримінальні провадження.

Вчора, 30 червня, на Закарпатті у рамках проведення оперативно-профілактичної операції «МАК», дільничні офіцери поліції, спільно з поліцейськими офіцерами громади оглянули подвір’я жителів Мукачівщини.

У результаті — поліцейські виявили кількох порушників закону, які вирощували снодійний мак у забороненій кількості. Так, із присадибної ділянки у селі Поляна поліцейські вилучили 459 стебел нарковмісної рослини.

Того ж дня 264 стебла снотворного маку дільничні офіцери поліції та поліцейські офіцери громади виявили на території ще одного дворогосподарства.

Крім того, ще 350 стебел нарковмісних рослин поліцейські виявили на присадибній ділянці у селі Гукливий, що неподалік Воловця.

Усі рослини снотворного маку працівники поліції вилучили та відправили на експертизу.

За фактами правопорушень дізнавачі поліції Сваляви та поліції Воловця відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст.310 Кримінального кодексу України (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель).

Нагадаємо, посів чи вирощування снотворного маку в кількості від ста до п’ятисот рослин чи конопель у кількості від десяти до п’ятдесяти рослин, заборонено законодавством.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах