109388
15:36 27.062022

На Закарпатті підозрюють місцевого депутата та колишнього сільського голову

Події 2821

Закарпатська обласна прокуратура повідомила про підозру колишньому сільському голові одного з населених пунктів Міжгірщини та діючому депутату сільської ради у зловживанні службовим становищем за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 КК України). Ексочільника сільради також підозрюють у службовому підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України).

За інформацією слідства, колишній посадовець, зловживаючи службовим становищем, виніс на розгляд сесії ради, а в подальшому підписав і скріпив печаткою рішення про затвердження проєктів землеустрою щодо відведення у власність іншого підозрюваного – депутата сільради – землі для ведення особистого селянського господарства. Йдеться про дві земельні ділянки, загальна площа яких – 1,4 га. Водночас проігноровано той факт, що чоловік вже використав своє право на безоплатну приватизацію раніше, а вказані ділянки знаходяться за межами населеного пункту і розпоряджатися ними сільська рада не могла.

Експертизою підтверджено, що внаслідок протиправних дій громаді завдано понад 2,3 млн грн збитків. Саме в таку суму оцінено вартість землі, яку незаконно одержав у власність місцевий депутат. Наразі на неї за клопотанням прокурора накладено арешт, триває робота щодо повернення ділянок у власність держави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Закарпатській області ДСР НПУ. Вирішується питання щодо обрання підозрюваним міри запобіжного заходу.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.


telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини