108953
14:02 17.062022

50 тис. доларів і 140 тис. грн за нелегальний перетин кордону – на Закарпатті підозрюють двох осіб

Події 2981

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури двом особам повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення військовозобов`язаних чоловіків через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, громадяни налагодили схему нелегального перетину кордону особами, що підлягають мобілізації у зв’язку з дією в державі воєнного стану. Попередньо відомо, що переправлення могло здійснюватися як на підставі оформлених спеціальних документів, що дають право виїхати з України, так і лісистими територіями поза офіційними пунктами пропуску.

Чоловіки підшукали чотирьох «клієнтів», які готові були за неправомірну вигоду потрапити до ЄС, скориставшись протиправною пропозицією. У разі успішного перетину кордону одним із «ухилянтів», фігуранти мали отримати оплату як за нього, так і за трьох інших осіб, котрих планували переправити найближчим часом.

Днями, саме під час отримання грошових коштів у сумі 50 тис. доларів і 140 тис. грн, одного з підозрюваних затримали правоохоронці поблизу КПП «Тиса», що на кордоні з Угорщиною. Іншого фігуранта також затримано в порядку ст. 208 КПК України за місцем його проживання в Ужгороді.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Закарпатській області за оперативного супроводу співробітників 4 відділу 6 управління Департаменту військової контррозвідки СБУ та Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ, із залученням спецпідрозділу КОРД. Наразі вирішується питання щодо обрання особам міри запобіжного заходу. Прокурори наполягатимуть на взятті їх під варту.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах