108666
08:51 11.062022

Закарпатські митники виявили контрафакт

Події 2234

Одразу два протоколи про порушення митного законодавства зафіксували закарпатські митники відносно керівників вітчизняних підприємств, які завезли на митну територію України понад 8,6 тис банок чеського пиво, вартістю понад 100 тис грн, з порушенням охоронюваних законом прав інтелектуальної власності.

У першому випадку, під час митного оформлення вантажу на внутрішньому митному посту «Ужгород-вантажний» Закарпатської митниці було надано товаросупровідні документи, згідно з якими з Чехії направлявся товар «Пиво, солодове, світле пастеризоване, розлито у жерстяні банки по 0,5 л» різних марок.

Однак, у ході здійснення контролю із застосуванням системи управління ризиками за вказаними митними деклараціями було виявлено, що на частину товару відомості про імпортера були відсутні. За результатами проведених досліджень Закарпатська митниця отримала листа патентно-правової фірми про порушення прав інтелектуальної власності на торгівельну марку «GAMBRINUS». Зокрема, проведена експертиза встановила, що позначення на зразку пива «GAMBRINUS» є схожим настільки, що його можна сплутати із торгівельною маркою за міжнародною реєстрацією, права на яку належить відомій чеській фірмі. Тобто, закарпатське підприємство використало торгівельну марку за тією міжнародною реєстрацією.

Тож, за ввезення на митну територію України 5184 банок пива з порушенням охоронюваних законом прав інтелектуальної власності, відносно 48-річної керівниці ужгородської фірми складено протокол за статтею 476 МКУ. Відтак, 2592 літри пива, вартістю понад 66,7 тис грн, вилучено до рішення суду.

Аналогічна ситуація відбулася і в іншому випадку, де порушником виявився 53-річний керівник товариства, що знаходиться в м.Ужгород. Під час митного контролю з’ясувалося, що на 3456 банок чеського пива є ознаки використання об’єкту права інтелектуальної власності торгівельної марки «GAMBRINUS», яка має міжнародну реєстрацію. Результати експертизи підтвердили факт незаконного використання інтелектуальної власності відомого «пивного» бренду.

Відносно керівника підприємство також складено протокол про порушення митних правил за ч.1 статті 476 МКУ. 1728 літрів пива, вартістю 44,5 тис грн, вилучено на склад митниці до рішення суду.

Про це інформує пресслужба Закарпатської митниці.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Мукачеві відкрили виставку відомих та маловідомих для загалу робіт Володимира Микити
13:03
«Гуцулка Ксеня» та Остання ніч у Хусті»: театральні прем’єри Хустського театру в Ужгороді
12:05
Закарпатські митники виявили неточності у документах харківського бізнесмена
11:19
У Тячеві відбувся Форум, присвячений 10-річчю децентралізаційної реформи в Україні
10:20
Зарічанська громада знову зустріне Героя
10:01
Актуальне інтерв’ю з головою Закарпатської ОВА Віктором Микитою про ПП «Лужанка-Берегшурань»
09:43
Стало відомо про загибель жителя Виноградівської громади
09:21
Школярі Ужгорода упродовж місяця вчитимуться правильному поводженню із відходами, адже їх можна і необхідно перетворювати на ресурс
08:52
Дві прем’єри в Ужгороді презентує Закарпатський обласний театр драми та комедії
18:38
Патрульна поліція Закарпаття нагадує
18:29
Всі новини