09:07 10.062022

До 14 років за ґратами засуджено мешканця Тячівщини, який вбив та обікрав молоду дівчину

Події 1938

За доводами прокурора Тячівської окружної прокуратури Сергія Баника, мешканця району засуджено до 14 років ув’язнення за вбивство 21-річної дівчини та крадіжку її речей (ч. 1 ст. 115, ч. 1 ст. 185 КК України).

Подія, про яку йдеться, трапилася у смт Дубове в січні 2018 року. Обвинувачений і потерпіла перебували на дамбі, неподалік р. Тересва, коли між ними трапилась сварка. 36-річний чоловік схопив дівчину за шию і почав душити, що і призвело до її смерті. Після цього закарпатець забрав з кишені її куртки мобільний телефон, зняв ювелірні вироби та пішов із місця події, а тіло дівчини залишив у воді.

Наразі очікується набрання вироком суду законної сили. Згідно з ним, чоловіка засуджено до позбавлення волі та зобов’язано виплатити родині загиблої 700 тис. грн моральної шкоди. До завершення строку подання апеляційної скарги особа перебуватиме під вартою.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

Про це інформує пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах