108619
16:09 9.062022

На Тячівщині шахраї підробляють реквізити для оплати електроенергії

Події 3005

ТОВ «Закарпаттяенергозбут» інформує, що в окремих районах Закарпатської області (зокрема, на Тячівщині) зловмисники з метою наживи розсилають SMS через месенджер Viber нібито з інформацією про заборгованість та пропозицією оплатити її за конкретним посиланням. Наприклад, це такого типу повідомлення: «Шановний клієнте! Інформуємо, що за о/р 13021/00004516 сума до сплати за спожиту електроенергію складає 123.84 грн. Ваші своєчасні розрахунки дуже важливі для забезпечення електропостачання в період воєнного стану. Сплачуйте прямо зараз за посиланнямhttps://mapi.xpay.com.ua/uk/frame/widget/banner-payment?pid=8b1c1019-d30a-4fb9-a014-db56b5fbf420&acc=13021/00004516».

Відрізнити вказані шахрайські повідомлення від інформації, що розсилається ТОВ «Закарпаттяенергозбут» своїм споживачам можна за такими ознаками:

1. Зміст повідомлення. Повідомлення ТОВ «Закарпаттяенергозбут» містять інформацію такого характеру: «Шановний клієнте, станом на 01.06.2022 року сума за спожиту електричну енергію за Вашим ОР 2300XXXXX становить 512.4 грн. Здійснювати оплату за спожиту електроенергію Ви можете без комісії та не виходячи з дому за допомогою онлайн сервісів, які розміщені на офіційному сайті ТОВ «Закарпаттяенергозбут» за посиланням тут.

2. Посилання в тексті повідомлення. Зверніть увагу: ТОВ «Закарпаттяенергозбут» надає посилання на свій сайт, на свої електронні сервіси, а не на невідомі посилання!

3. Підтверджена назва компанії. Так, у Viber при розсилці повідомлення біля назви компанії буде яскрава блакитна галочка, що означає – інформація достовірна, перевірена та справді від вашого постачальника!

Шановні споживачі! З огляду на такі дії зловмисників просимо з особливою ретельністю перевіряти реквізити, за якими ви перераховуєте кошти за оплачену електроенергію, щоб не сплатити їх на невідомі рахунки, з яких потім повернути платіж буде неможливо, і у вас через це виникне заборгованість перед ТОВ «Закарпаттяенергозбут»!

Перевірити реквізити ТОВ «Закарпаттяенергозбут», за якими ви оплачуєте рахунки за спожиту електроенергію, можна за посиланням: тут. Також з метою надходження коштів на правильний рахунок рекомендуємо користуватися Електронною абонентською книжкою товариства тут чи онлайн-сервісами на офіційному сайті постачальника: тут.

ТОВ «Закарпаттяенергозбут» щиро вдячне всім за вчасно та в повному обсязі оплачені рахунки. Будьте уважними і бережіть себе та своїх рідних!

Про це інформує адміністрація ТОВ «Закарпаттяенергозбут».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах