108550
08:45 9.062022

На Рахівщині перевіряють законність видобутку гравію з річки Чорна Тиса

Події 2549

Співробітники Рахівського районного відділу поліції відкрили кримінальне провадження, в рамках якого перевіряють правомірність видобутку піщано-гравійної суміші з річки Чорна Тиса в селі Кваси. У справі триває слідство.

8 червня на лінію «102» надійшло повідомлення про незаконний вивіз піщано-гравійної суміші з річки Чорна Тиса у селі Кваси на Рахівщині. На місце події одразу ж виїхала слідчо-оперативна група, яка задокументувала факт видобутку породи 36-річним місцевим мешканцем. Чоловік не зміг надати правоохоронцям всіх необхідних документів, які б підтверджували законність його дій.

Працівники поліції вилучили з місця події вантажний автомобіль «УРАЛ», яким вивозився гравій та ту частину документів, які надав чоловік.

Всі детальні обставини події буде встановлено в рамках відкритого кримінального провадження. Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено за ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу України, тобто Порушення встановлених правил використання надр, якщо це створило небезпеку для життя, здоров’я людей чи довкілля, а також незаконне видобування корисних копалин місцевого значення у великому розмірі або незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення. Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк до трьох років.

Слідство у справі триває.

Про це інформує відділ комунікації поліції в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах