107928
11:16 26.052022

На Тячівщині затримали двох чоловіків, причетних до нелегальної переправи за кордон військовозобов’язаних чоловіків

Події 4345

Днями слідчі Головного управління поліції Закарпаття, спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань та прикордонниками, провели комплекс заходів та в результаті затримали двох жителів села Грушово Тячівського району за підозрою у незаконному переправленні осіб через державний кордон України.

Поліцейські встановили, що 19-річний хлопець та його 24-річний спільник, відповідно до розробленої ними схеми, намагалися переправити через кордон поза пунктом пропуску чотирьох чоловіків призовного віку. За попередньою домовленістю, за 1500 доларів з кожного клієнта, зловмисники надали поради про найсприятливіший для втікачів маршрут та час руху, а також мали організувати сам перехід на територію Румунії через річку Тиса.

Послуги фігурантів мали бути оплачені в кілька етапів. Саме тому вони запланували дві зустрічі з одним із чотирьох чоловіків, під час яких мали отримати завдатки. При першій зустрічі зловмисники отримали 2 тисячі гривень. А під час наступної — 3 тисячі доларів. Після отримання останньої суми вони були затримані працівниками поліції.

Крім того, правоохоронці встановили, що до протиправної діяльності був залучений ще один фігурант – його роль у злочинній схемі поліцейські встановлять у ході слідства.

За процесуального керівництва прокуратури затриманим вже повідомлено про підозру:19-річний фігурант підозрюється у вчиненні злочину, передбаченому ч.3 ст. 332, його 24-річний спільник – за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України.

Підозрюваних, в порядку статті 208 КПК України, поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах