107748
10:39 23.052022

Директора товариства підозрюють у заволодінні майже 1 млн грн на будівництві амбулаторії в Ужгородському районі

Події 2518

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури директору товариства повідомлено про підозру у заволодінні майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Слідством встановлено, що підрядник займався будівництвом амбулаторії загальної практики сімейної медицини в одному з населених пунктів Тур’є-Реметівської громади. Загальна вартість робіт становила 6,1 млн грн. Крім того, товариство мало закупити устаткування для медзакладу.

Підозрюваний вніс неправдиві дані щодо вартості виконаних робіт і здійснені витрати у ряд офіційних документів. При цьому, зазначене в актах обладнання навіть не було закуплене товариством. На підставі фальсифікованої документації директор у подальшому заволодів майже 921 тис. грн, завдавши шкоду територіальній громаді на вказану суму.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУНП в Закарпатській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Нацполіції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах