107609
09:00 20.052022

Закарпатець, у помешканні якого виявили нарколабораторію, постане перед судом

Події 2144

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо мешканця с. Поляна за фактом незаконного придбання і зберігання обладнання, призначеного для виготовлення особливо небезпечних наркотиків, а також їх зберігання без мети збуту та вирощування конопель (ч. 3 ст. 313, ч. 1 ст. 310, ч. 2 ст. 309 КК України).

У ході досудового розслідування встановлено, що закарпатець облаштував у своєму будинку на Мукачівщині спеціальну кімнату, де займався вирощуванням конопель і виготовленням канабісу. Для цього обвинувачений придбав і встановив обладнання для вентиляції приміщення, обладнав у ньому спеціальне освітлення та систему поливу. Усе це виявили правоохоронці під час санкціонованого обшуку. Крім того, у громадянина вилучили десятки стебел коноплі та близько 6 кг канабісу, які він незаконно зберігав вдома. Наразі ж чоловік перебуває під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП в Закарпатській області за оперативного супроводу Управління боротьби з наркозлочинністю в Закарпатській області Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це інформує пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах