107596
16:27 19.052022

Справу російського диверсанта, якого спіймали на Закарпатті, передали до суду

Події 2664

СБУ скерувала до суду обвинувальний акт щодо агента російської розвідки, який фотографував об’єкти критичної інфраструктури на Закарпатті та передавав цю інформацію спецслужбам рф.

Як встановили слідчі Управління СБУ в Закарпатській області, ворожий агент був завербований представниками головного розвідувального управління генштабу збройних сил рф для проведення підривної діяльності проти України.

Останнє його завдання від російської розвідки – фотофіксація об’єктів критичної інфраструктури, які дислокуються на території області, в тому числі, й залізничної.

Також за завданням своїх «кураторів» агент зобов’язався фотографувати будівлі з найбільшим скупченням мирного населення, військові споруди та правоохоронні органи.

З початку повномасштабного вторгнення рф, ворожий агент мав намір втікати до росії. Проте СБУ завадила цим планам і затримала російського інформатора в Берегівському районі, де він орендував житло.

Під час обшуків у нього виявили готівку в російських рублях, картки російського банку, газові балончики та боєприпаси.

Матеріали справи скеровано до суду.

Ворожий агент підозрюється у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 1 ст. 14 ст. 113 (готування до диверсії) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Закарпатська обласна прокуратура.

Про це інформує пресслужба УСБУ в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах